metár

Begyorsult tavaly a Metár

Kétfajta támogatásért is hosszú sor áll a keret kimerülése miatt a megújuló alapú energiatermelésben, egyre viszont alig van igény.

A megújuló áramtermelést ösztönzi a Metár

Az új hazai megújuló villamosenergia-termelés támogatási rendszer (Metár) célja, hogy segítse a megújuló energiára vonatkozó 2020-as célkitűzések teljesítését, valamint a megújuló energiaforrásból áramot előállító termelők piaci integrációját - összegezte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) az MTI megkeresésére.

Jön az épületenergetikai cselekvési terv

Folyik a zöld cselekvési terv felülvizsgálata, de nagy hangsúlyt kell fektetni az energiatakartékosságra is: az ország 4,2 millió épületének mintegy 70 százaléka energetikai szempontból felújításra vár.

Startpisztolyra vár az Alteo

Rajtra készen várja a megújulószabályozás várhatóan januártól életbe lépő keretrendszerét az Alteo Energiaszolgáltató Nyrt. A tőzsdén jegyzett energetikai befektető társaság addig sem tétlenkedik: több akvizíciója is lezárás közeli állapotba került. A cégbe szeptember végén három intézményi befektető is tőkét fektetett be, de az Alteo a finanszírozás újabb forrásait is keresi nagy ívű terveihez.
Világgazdaság Piactér