mezőgazdaság

Helyzeti előnybe kerülhet a magyar agrárium

A nyugat-európai nagy agrárországokból eltűnt keleti munkaerő miatt, kiemelkedő lehetőséget kaphat a magyar agrárium arra, hogy még erősebben megvesse lábát az unió piacán és visszaszerezheti piacait a hazai pályán is.

Bőven van elegendő alapanyag

A NAK elnöke szerint molyinvázió lesz Magyarországon, mert ennyi lisztet szakszerűen nem tudnak tárolni a háztartásokban, és megsütni sem fogják.

Bőven van elegendő alapanyag

Az élelmiszerpiacon kialakult felfokozott kereslet azt is megmutatta, mennyire fontos, hogy hazai termékeket vásároljanak a fogyasztók, erősen tartva a hazai élelmiszeripart – mondta a Világgazdaságnak Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke.

Állami szerepvállalásra van szükség

A koronavírus terjedése várhatóan két-három hónapon belül megáll, de ebben az időszakban is érdemi kormányzati lépéseket követel meg – írja a járvány agrár-élelmiszergazdasági hatásait és a helyzet kezelésére tett javaslatait is tartalmazó elemzésében a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.

Hektikus ármozgásokat hozhat a koronavírus

Pánikhelyzetekre az elmúlt években is volt már példa a gabonapiacon, de azt, hogy pontosan hogyan fognak mozogni az árak, egyelőre nem lehet megjósolni – közölte a Világgazdasággal a GOSZ elnöke.

Fogyóban a zöldborsó termőterülete

Az elmúlt időszakban annyira lecsökkent a hazai zöldborsótermelés területe, hogy az már a feldolgozók érdekeit is erősen veszélyezteti.
Világgazdaság Piactér