multinacionális vállalatok

Kétélű fegyver a minimumadó, Magyarországnak is fájhat

A Biden-adminisztráció egy globális minimumadó bevezetéséért lobbizik. Ha ez megvalósul az, Magyarország tőkevonzó-képességét is ronthatja, valamint a legjobb adózási gyakorlatokat is ellehetetlenítheti – állítják a szakértők.

Bevetésre kész a globális társasági adó

A világ fejlett gazdaságai olyan alapelveket dolgoztak ki, amelyek forradalmasítják a multinacionális vállalatok társasági adóztatását, és százmilliárd dollár pluszadóbevételt eredményezhetnek szerte a világon. Az új adórendszer tervei készen állnak a megvalósításra, ha jövőre sikerül politikai megállapodásra jutni.

Pluszképességeket hozott ki a karantén

A járvány következtében a digitális kompetenciák felfutottak a régió több országában is, így nem feltétlenül kerültünk előnybe a Világgazdaságnak nyilatkozó elemzők szerint.

A világ legnagyobb vállalatait vizsgálták - Lesújtó magyar adatok

A Transparency International ma nyilvánosságra hozott jelentésében a 105 legnagyobb multinacionális vállalat korrupcióellenes elkötelezettségét vizsgálta. Bár a jelentés szerint a vállalatok némi fejlődést mutatnak a korrupcióellenes programjaikról való beszámolás tekintetében, még mindig sokkal többet tehetnének a működésük átláthatósága érdekében.
1
Világgazdaság Piactér