nagykereskedelem

Nem kérnek az agrárkamarából a nagykereskedők

Az agrárkamarai törvényben felsorolt tevékenységi körök módosítását kéri a Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség (MNKSZ), mert a szervezet álláspontja szerint az élelmiszer, az ital, és a dohányáru nagykereskedelme nem az agrárium, hanem a kereskedelem része.

Már most vasárnap sem lehetnek nyitva a benzinkutaknál működő üzletek

Már most vasárnap sem nyithatnak ki a benzinkutak területén működő olyan üzletek, amelyek nem árulnak üzemanyagot, ahogy a kis- és nagykereskedelmi tevékenységet azonos helyen és időben folytatók sem, miután a legutóbbi Magyar Közlönyben megjelent és azóta hatályba is lépett az erről szóló törvénymódosítás.

Ijesztő hírek a hazai nagykereskedelemből

A ma működő cégek közel 9 százaléka nagykereskedelemmel foglalkozik, azaz közel minden tizedik cég tevékenykedik ebben a szektorban. A nagykereskedelem bedőlési aránya 5,3 százalék, ami egy évvel korábban 4,52 százalék volt, ez jelentősen meghaladja a szintén igen magas 4,21 százalékos országos átlagot – áll a Bisnode csoporthoz tartozó PartnerControl döntéstámogató céginformáció szolgáltató elemzésében.

Figyelem! Üzemanyag-árcsökkenés jön szerdán

Csökkenti bruttó 2 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a benzin ára nem változik - értesült az MTI piaci forrásokból hétfőn.

Megnyílik az első Metro Cash & Carry áruház Egyiptomban

A kairói “ MAKRO” néven megnyíló áruházzal a Metro Cash & Carry nagykereskedelmi lánc folytatja nemzetközi terjeszkedését. A Kairó melletti áruház holnap nyílik meg a vásárlók előtt. Egyiptom már a 31. ország, amelyik csatlakozik a METRO családhoz illetve a 670 áruházat számláló hálózathoz. Ezzel a lépéssel a METRO Csoport már 34 országban van jelen. A világ harmadik legnagyobb kereskedelmi vállalakozása az idén megnövelt költségvetéssel, mely 1,5 milliárd euróról 1,9 milliárd euróra nőtt, folytatja nemzetközi terjeszkedését. A METRO Csoport összesen 95 új áruház megnyitását tervezi 2010-ben a 2009-es 80-nal szemben.
Világgazdaság Piactér