népegészségügy

Újabb budapesti idősotthonban robbant be a fertőzésszám

Tizenegy lakó és két dolgozó koronavírustesztje lett pozitív a Baross utcai Idősek Otthona egyik telephelyén, minden ellátottat kórházban ápolnak.
2020.10.26 Olvasási idő:

A Covid-19 járvány és a krónikus betegségek viharától szenved a Föld

A krónikus betegségek növekedése együtt a közegészségügyi rendszerek hiányosságaival a népességeket sebezhetővé tette a válsághelyzetekkel szemben.
2020.10.16 Olvasási idő:

Az önkormányzatok többsége jól vizsgázott a járványhelyzet alatt

A védekezés során a legnagyobb többletteher talán a kormányhivatali és járási hivatali népegészségügyi munkatársakra hárult.
2020.05.25 Olvasási idő:

Sürgős szemléletváltásra van szükség az egészségügyben

Csak olyan ország lehet gazdaságilag sikeres, amelynek egészségesek a polgárai, az egészség az egyénnek éppúgy felelőssége, mint a kormányzatnak.
2019.03.23 Olvasási idő:

Szinte minden kiderül a lakosság egészségi állapotáról

Hatalmas adatbázist készítettek debreceni kutatók a lakosság, azon belül az északkelet-magyarországi romák egészségi állapotáról, a vizsgálódás folytatódik.
2019.02.23 Olvasási idő:

Nincs áttörés a csipszadó bevezetése óta: még több cukrot fogyasztanak a magyarok

A költségvetés nyert, a piaci kínálat kicsit idomult, az egészségnyereség viszont még nem látható – így összegezhető röviden a csipszadó első kerek öt évének eredménye – hívja fel a figyelmet a Népszava keddi száma.
2017.02.07 Olvasási idő:

Módosul az élelmiszertörvény

Fellebbezni lehet majd a bio-élelmiszerek kifogásolt minősítése ellen és az élelmiszerlánc felügyeleti szerv az üzemi konyhákat is vizsgálja.
2015.03.09 Olvasási idő:

Végstádiumú rákosok kezelése - Szócska: félreértés történt

Szócska Miklós egészségügyi államtitkár szerint félreértelmezték az onkológiai készítmények támogatásának módosításáról szóló tervezetet, hiszen annak célja éppen az, hogy minél többen kaphassák meg a számukra hatékony kezelést.
2012.12.13 Olvasási idő:

Kelet-európai népbetegségek - Mitől félhetünk a legjobban?

A halálozások 60 százalékáért a a szív- és érrendszeri megbetegedések, a daganatos és a krónikus légzőszervi bajok, az elhízás és a 2. típusú diabétesz felel a közép- és kelet-európai EU tagállamokban.
2011.05.30 Olvasási idő:

Hiába sok a beteg, kevés CT-vizsgálatot fizet a biztosító

A jelenlegi 11 ezerről 60 ezerre javasolják növelni a daganatos betegek PET/CT (pozitron emissziós tomográf/ computer tomográf) diagnosztikai vizsgálatainak számát a szakma képviselői, amelynek OEP finanszírozását az ország rossz népegészségügyi helyzete indokolja - hangzott el az Országos Onkológiai Intézetben ma tartott szakmai konferencián.
2011.04.05 Olvasási idő: