népegészségügyi termékdíj

Adóemelés - A kormány a bodza és a hársfa szörppel kivételezik

A parlament is támogatta a lekvárutánzatok adóemelését, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) kezdeményezésére a jövőben magasabb lesz az alacsony gyümölcstartalmú lekvárutánzatok, szörpök és sűrítmények adója a bodza és hársfa szörpök kivételével.
2011.11.24 Olvasási idő:

Ennyi pénz folyt be eddig a chipsadóból

A népegészségügyi termékadóból - köznyelven chipsadóból - 566,6 millió forintot vallottak be az adóalanyok szeptemberre, illetve a harmadik negyedévre - közölte az adóhatóság az MTI érdeklődésére. A kormány 2011-re 5 milliárd, 2012-re 20-30 milliárd forint bevételt irányzott elő ebből az adónemből.
2011.10.24 Olvasási idő:

A kormány megmondja, mi a só - Ilyen a hamburgeradó most

Csak az Európai Bizottság (EB) jóváhagyása után lépne hatályba a hamburgeradó néven ismert népegészségügyi termékadóról szóló törvény egyik rendelkezése a legújabb fideszes javaslat szerint.
2011.06.29 Olvasási idő:

Már biztos: Szeptembertől jön a hamburgeradó

Döntött a kormány a népegészségügyi termékadóról, közismert nevén a hamburgeradóról, amelyet szeptembertől vethetnek ki az egészségtelen élelmiszerekre - közölte a kormányszóvivő a kabinet keddi ülése után.
2011.06.21 Olvasási idő:

Rágcsálnivalók, üdítők - Ennyit adózunk majd a nassolás után

Népegészségügyi termékdíjat vezetne be jövő januártól a kormány a túlzottan sós és cukrozott élelmiszerekre és italokra. Az ebből származó 20-30 milliárd forint egészségügyi célokra menne. A hamburgerek és a készételek egyelőre mentesülnek. A munkaanyag hamarosan a kormány elé kerül.
2011.06.09 Olvasási idő:

ÉFOSZ: Elhibázott a "hamburgeradó"

Az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetsége (ÉFOSZ) alapjaiban elhibázottnak és a magyar gazdaság érdekeivel ellentétesnek tartja az egészségügyi kormányzat által tervbe vett népegészségügyi termékdíj (az úgynevezett hamburgeradó) koncepcióját - közölte az ÉFOSZ csütörtökön az MTI-vel.
2011.06.02 Olvasási idő: