piaci részesedés

Zsíros falat a neten

Alacsony jutalékkal és karitatív gesztusokkal akar a legújabb cég megkapaszkodni a zsíros falatnak számító online ételrendelési piacon, ahol a Foodpanda-NetPincér hegemóniáját igazából még senkinek sem sikerült megtörnie

Tovább erősít a Samsung

Tovább erősíti vezető szerepét az SSD memóriaegységek piacán a dél-koreai Samsung Electronics Co. - derül ki az IHS piackutató vállalat elemzéséből.

Az első kíván lenni a felhő piacán a Microsoft

A Microsoft vezető szerepet kíván játszani a felhő alapú szolgáltatásoknál, és ez igaz a magyar piacra is – nyilatkozta lapunknak Jean-Philippe Courtois, a Microsoft International elnöke. A vállalat nagyon komoly növekedési lehetőséget lát a régióban.

Koreai uralom a mobilforgalomban

Az idén első alkalommal szerzik meg a világpiac több mint 30 százalékát a dél-koreai Samsung Electronics Co. és LG Electronics Inc. mobiltelefonkészülék-gyártók - jelzi a Samsung Securities Co. piaci elemzése.

Hazájában is lassul a Lada

A napokban jelentették be: az AvtoVaz harminc év után beszünteti a 2107-es „kocka” Lada gyártását. A modell forgalma az első negyedévben 76 százalékkal csökkent, ám Oroszországban a többi Lada modell értékesítése is esett október óta.

Íme a biztosítók, amelyekre a legtöbb panaszt tettük

2011 I. negyedévében a Felügyelethez összesen 1 716 fogyasztói beadvány érkezett, mely az előző negyedévinél 13,9 százalékkal, az előző év azonos időszakában regisztráltnál pedig jelentősen, 46,9 százalékkal kevesebb – írja a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) legfrissebb jelentésében.

Rába: Sikerrel zártuk az évet, de nincs osztalék

Nem fizet osztalékot a Rába Járműipari Holding Nyrt. a növekedési tervekhez szükséges források biztosítása érdekében – döntött a pénteki megismételt rendes évi közgyűlésen a társaság közgyűlése az igazgatóság előterjesztése alapján.

Soha nem látott rekordra készül a Škoda

A Škoda Auto 2010-ben annyi autót értékesít, amennyit még soha egyetlen esztendő során. A cseh gyártó az év első 11 hónapja alatt 12,3 százalékkal több, összesen 702 400 autót szállított ki vásárlóinak, amellyel már most felülmúlta teljes tavalyi volumenét és első ízben lépte át a 700 ezer darabos határt.
Világgazdaság Piactér