Cégvilág

A drága jobb? - Töretlen az iTunes uralma

Az NPD felmérése szerint az Apple online zeneboltja továbbra is piavezető és a jelek szerint az Amazon stratégiája sem képes megállítani.

Az iTunes jelenleg az online zenei piac 66,2 százalékát tudhatja magáénak, míg a második helyezett Amazon mindössze 13,3 százalékkal rendelkezik. A szakértők egy része úgy véli, hogy az Apple üzlete tovább erősítheti dominanciáját és a közeljövőben akár 90 százalékig növelheti részesedését, míg az Amazon kénytelen lesz megelégedni 6-10 százalékkal.

Az Amazon ugyan 2,3 százalékkal növelte részesedését, de az iTunes 3 százalékkal növekedett. A Digital Trends szerint az Amazon nem képes előnyt kovácsolni alacsony áraiból. Hiába értékesít számos újdonságot 3 dollár alatti áron, az iTunes 10-10 dollár közötti árazásával is jobban fejlődik. 

Más kérdés, hogy a szolgáltatók közötti erősödő verseny ellenére sem képes felvenni a megfelelő sebességet az online piac. A szektor 13 százalékkal növekedett idén, eközben a hagyományos zeneeladások 20 százalékkal csökkentek

itunes Apple piaci részesedés online zeneeladás zene Amazon
Kapcsolódó cikkek