portugál

Ronaldo évi 18 millió eurót fog keresni, egymillióval többet mint Messi

Cristiano Ronaldo 2018-ig meghosszabbította szerződését a Real Madridnál, tervei szerint a királyi klubnál fogja befejezni a pályafutását. A portugál játékos évente 18 millió eurót fog keresni, ami egy millióval több, mint a Barcelonában játszó nagy vetélytársa, Lionel Messi éves fizetése.

El tudja hitetni Brüsszel, hogy komolyan gondolja?

A múlt hét végére ismét egekben jártak a spanyol és az olasz állampapírok hozamai, alig egy héttel azután, hogy az euróövezet legfelső vezetői hajnalig tartó ülésükön a hosszú és rövid távra szóló problémákat egyaránt kezelésbe vették.

Portugália teljesíti az államháztartási hiánycélt

Portugália teljesíti a 78 milliárd eurós segélycsomag feltételeként szabott államháztartási hiánycélt, és korai lenne beszélni további megszorító intézkedésekről - mondta Pedro Passos Coelho portugál miniszterelnök hétfőn.

Nem kizárt az újabb portugál hitelcsomag

Bár Portugália mindent megtesz annak érdekében, hogy jövőre visszatérhessen a tőkepiacokra, ezt nem tudja garantálni – derül ki Pedro Passos Coelho portugál miniszterelnöknek a Financial Timesban megjelent írásából.

Szolidaritási adót is tartalmazó portugál csomag

Az elmúlt ötven év legnagyobb megszorítási tervét mutatta be a portugál kormány. E szerint az évi 150 ezer eurónál többet kereső magánszemélyekre 2,5, az 1,5 millió eurónál nagyobb nyereségű cégekre háromszázalékos különadót vetnek ki.
Világgazdaság Piactér