reformok

Nem állnak le az oktatási reformok

Csökkentjük a tanulók, a pedagógusok terheit, megvalósul az intézmények nagyobb szabadsága – nyilatkozta a Magyar Időknek Bódis József oktatási államtitkár.

Már nagyon szabadulna hitelezőitől Athén

Alekszisz Ciprasz görög miniszterelnök szeretné novemberre a reformok 80 százalékát lezárni, hogy országa 2018-ban kiléphessen az Európai Unió mentőprogramjából.

Most aztán kezdhetnek aggódni a lengyelek

Gyors jogi következményeket helyezett kilátásba szerdán az Európai Bizottság Lengyelország ellen az igazságszolgáltatás függetlenségének csorbítása miatt.

Itt a közoktatás reformjának 12 pontja

A civil közoktatási platform 12 pontban fogalmazta meg elképzeléseit a közoktatás átalakításáról, az MTI-hez kedden eljuttatott kezdeményezések között szerepel a tanulói terhek mérséklése, a kötelező testnevelésórák számának csökkentése, a kötelező erkölcstan- és hittanórák megszüntetése. A szerveződés március 10-ig várja a kormányzat reagálását.

Nem lehetetlen a London által követelt reformok elérése

Továbbra sem lehetetlen a brit kormány által követelt EU-reformok elérése, de végső soron a brit választók feladata lesz annak eldöntése, hogy Nagy-Britannia az Európai Unió tagja maradjon-e - mondta vasárnap a brit külügyminiszter.

A sok változás miatt van nehéz évük a tanároknak

Érdekük lesz a tanároknak és óvodapedagógusoknak részt venni a pedagógus kar munkájában, amelynek módja lesz hatékonyan beleszólni az oktatás ügyeibe - nyilatkozta lapunknak a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke, Horváth Péter.

Trojka: még 150 reform Görögországtól

További 150 reformintézkedést javasol az athéni kormánynak a Görögországot támogató hitelezői trojka, és újabb adósságleírást is javasol – írta a vasárnap a Der Spiegel.
Világgazdaság Piactér