régiós devizák

Szárnyalt a forint és a BUX: A magyarok nyerték ezt a negyedévet

Történetének legjobb negyedévét zárhatja június 30-án a forint az euróval szemben. Március 31-e óta, a múlt hét utolsó kereskedési napjáig ugyanis több mint 10 százalékkal értékelődött fel az uniós fizetőeszközhöz képest, és jócskán lepipálta ezzel a két másik, az euró-övezethez még nem csatlakozott visegrádi ország devizájának teljesítményét. Sőt a részvénypiacon is kimagasló a BUX index teljesítménye a másik két, régiós ország benchmark részvénypiaci mutatójához viszonyítva. Vajon miért?

Forint: elkerülhetetlen a 300-as határ

Historikus szintre emelkedett a hazai fizetőeszköz árfolyama az euróval szemben, péntek délután 2,6 százalékot, 299,25 forintig gyengült. Mind a hazai, mind a külföldi szakértők szerint órák kérdése és áttörjük a 300 forintos lélektani határt. Nagy kérdés viszont, ilyen helyzetben mit tehet a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

Délutánra visszaerősödött a forint

A hazai deviza árfolyama pénteki záróárára kapaszkodott vissza ma délután: az euróval szembeni kurzus 267,72-ön mozog öt órát követően.

Régiós devizák: rosszul járt a forint

A rendkívül negatív tőkepiaci hangulat hatására gyengülnek a feltörekvő devizák. A régióban a forintot érintette legsúlyosabban a kockázatos befektetéseket kerülő mozgás.
Világgazdaság Piactér