rezidensképzés

Így változik a rezidensképzés júliustól

A július 1-jén életbe lépő, az új egészségügyi felsőfokú szakirányú szakképzésről (rezidensképzésről) szóló rendelet értelmében a rendszerbe újonnan belépők foglalkoztatása központi rendszerben történik, és valamennyi rezidens illetményét (a jogszabály szerinti járulékokkal együtt) központi költségvetési forrásból biztosítják.
2015.06.30 Olvasási idő:

Papp Magor: A betegek biztonsága a tét

A szükségesnél jóval kevesebb gyakorlati ismeretre tesznek szert képzésük során az orvostanhallgatók, miközben kezdő orvosként sokszor kell önállóan betegeket ellátniuk.
2012.10.28 Olvasási idő:

Szócska további pénzeket ígért, az orvosok dühösek

A szakorvosok és a szakdolgozók helyzetéről tart ma sajtótájékoztatót Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár. Közben az államtitkárság közleményben tudatta, hogy egy új rendelet szerint megszűnt az az előírás, hogy évente csak egy alkalommal, augusztusban és meghatározott időpontig lehet jelentkezni a rezidensképzésbe.
2011.07.26 Olvasási idő:

Szabad marad a fiatal orvos

Várhatóan holnap tárgyal a kormány a rezidensekre vonatkozó, az előző kabinet által elfogadott új rendelet módosításáról. Lapunk úgy értesült: most a legégetőbb változtatásokra kerül csak sor, hamarosan teljesen új jogszabályban rendezik a fiatal szakorvosjelöltek státusát, feladatát, szakképzési és foglalkoztatási helyzetét.
2010.07.06 Olvasási idő:

Röghöz kötött fiatal orvosaink: elég a kormány döntéséből!

2010.03.09 Olvasási idő: