szabály

Az EU lecsap a hitelminősítőkre - Nem szólalhatnak meg "kéretlenül"

A hitelminősítő ügynökségek államadósság-értékelő tevékenységét korlátozhatják, a befektetők pedig jogot kaphatnak arra, hogy bepereljék a cégeket, ha veszteség éri őket az általuk elkövetett súlyos hibák miatt. A minősítőknek ezen felül ki kell választaniuk évente három napot, amikor saját kezdeményezésükre értékelik a tagállamok adósságkockázatát. Többek között ezt is tartalmazza az a terv, amelyről az Európai Parlament és az EU-elnökséget jelenleg ellátó Ciprus törvényhozói előzetesen megegyeztek.

Kétezer milliárdos ipar szabályozás nélkül

Annak ellenére, hogy a létesítménygazdálkodási piac mintegy 400 ezer munkavállalóval a hazai nemzeti össztermék több mint 7 százalékát adja, alapvető szabályozási hiányosságokkal küzd.

Kórházak - Se szakember, se műszer, de az ÁNTSZ sem büntethet

Csak második hónapja él, máris módosítják az egészségügyi intézmények működésének, az ellátások nyújtásának részletes személyi, tárgyi és infrastrukturális feltételeit tartalmazó rendeletet. Az előírások közül sokak szerint számos betarthatatlan a szakemberhiány és a források szűkössége miatt.

Új Munka törvénykönyve – A legfontosabb változások

Alig két hét maradt a vállalkozásoknak arra, hogy felkészüljenek a Munka törvénykönyvének július elsejétől életbe lépő új szabályaira; a Deloitte-tal együttműködő ügyvédi iroda tapasztalatai szerint sok vállalatvezető egyelőre mégsem szembesült azzal, hogy az új szabályozás megváltoztatja a munkaviszonyok kezelését.
Világgazdaság Piactér