BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Számlacsokrot kapott az esküvőiruha-szalon a NAV-tól

Esküvőiruha-szalont bírságolt meg az adóhivatal. A vállalkozó papíron szüneteltette tevékenységét, pénztárgépet nem használt, közösségi oldalán azonban hirdette termékeit.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) megbírságolt egy borsodi esküvőiruha-szalont, amelynek tulajdonosa több adózási szabályt is felrúgva szolgálta ki ügyfeleit – közölte a NAV Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága.

esküvő
esküvőiruha
Az esküvőiruha-szalont vivő vállalkozó nem adott számlát / Fotó: AFP

Mint írták, a szalont működtető egyéni vállalkozó papíron szüneteltette tevékenységét, pénztárgépet nem használt, kölcsönözhető ruhákat nem szerzett be, közösségi oldalakon mégis népszerűsítette üzletét.

A közlemény szerint az adóhatóság próbavásárlásánál beigazolódott, hogy a vállalkozó tényleg nem hagyott fel a kölcsönzéssel, emellett a fizetés után bizonylatot sem adott, ezért 150 ezer forint mulasztási bírságot kellett fizetnie.

Önellenőrzés keretében még bevallott 412 975 forint személyi jövedelemadót és 37 070 forint szociális hozzájárulási adót is, amit az önellenőrzési pótlékkal együtt be is fizetett – közölték.

A hatóság a közleményében figyelmeztetőleg azt írta: nem érdemes tehát a kockázatot vállalni, hiszen egy NAV-ellenőrzésnél a kötelezően kiszabott bírság összege sosem elhanyagolható tétel, melynek befizetése után a korábban nyereségnek tűnő bevétel könnyen válhat többszörös veszteséggé.

Elképesztő: tízmillió fölé is ugorhat egy lakodalom ára

Döbbenetes mértékben emelkedett a hazai esküvők ára. Az elmúlt évhez képest egy átlagosnak számító, hetvenfős lagzi szervezése 30 százalékkal lett drágább: elmondhatjuk, hogy ha hagyományos esküvőt szeretnénk, nem úszhatjuk meg tízmillió alatt. Húzhatjuk persze szorosabbra a nadrágszíjat, döntés és felfogás kérdése.

 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.