szaloncukor

Egér fulladozott a szaloncukorgyárban

Lejárt minőségmegőrzési idejű, illetve jelöletlen alapanyagokat és termékeket találtak az ellenőrök egy szaloncukorgyártó üzemben a Pest megyei Örkényben, a cukormasszában a vizsgálat idején egy egér fulladozott - tájékoztatott a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kedden.

Kevesebb vásárló költ egyre többet csokoládéra az ünnepek előtt

Az élelmiszerpiac egészén évről évre megfigyelhető a szezonális hatás erősödése, ami a csokoládéspiacon is megmutatkozik. Az ünnepek előtt kevesebb vásárló háztartás költ egyre többet csokoládéra – közölte a GfK. A háztartások átlagos költésének emelkedése leginkább a szaloncukorra kiadott összegekben figyelhető meg, viszont az is látszik, hogy a kimért termékek iránti kereslet változásában tetten érhető a vásárlók növekvő árérzékenysége is.

Hódít az olcsó szaloncukor

Az édességgyártók és kereskedők számára is kiemelten fontos a november-decemberi időszak, hiszen például bonbonokból az éves mennyiség 18 százaléka ebben a két hónapban fogy a GfK Hungária idén húszéves Háztartáspanel adatai alapján. Míg csokoládémikulásból a fogyasztók választása inkább a márkás termékekre esik, addig szaloncukorból már minden második kilogramm nem az előrecsomagolt, hanem a kimért kínálatból kerül a karácsonyfákra.
Világgazdaság Piactér