Széles Gábor

Kényszer szülte vállalkozó

Megbecsült kutatóként dolgozott Széles Gábor, de be kellett látnia, hogy egy autó fenntartásához nem elég a fizetése. A kommunizmusban vágott bele az üzletbe, és bejött: 1985-ben már az ő cége volt a legnagyobb magyar magánvállalkozás.

Széles Gábor visszavágott Ukrajnának

Széles Gábor, mint az Ikarus meghatározó tulajdonosa megtesz mindent, hogy azonnali hatállyal függesszék fel az Ukrajnába szállítandó buszokról szóló kereskedelmi tárgyalásokat, valamint a tartalék alkatrészek szállítását az ukrán fél részére, miután neve felkerült azon személyek listájára, akiket Ukrajna szankciókkal sújt a Krím félsziget Oroszország általi elcsatolásával és a kelet-ukrajnai válsággal összefüggésben.

The Making of China’s Trade Deficit

China registered a monthly trade deficit of $7.2 billion in March 2010, its first since April 2004. And yet, at around the same time, the United States Congress issued its loudest call ever to classify China as an exchange-rate manipulator, accusing Chinese leaders of maintaining the renminbi’s peg to the dollar in order to guarantee a permanent bilateral trade surplus.
Világgazdaság Piactér