tározó

Új fejlesztés Észak-Magyarországon

Helyszíni szemlét tartottak az illetékes katasztrófavédelmi, vízügyi és önkormányzati szakemberek a hasznosi víztározónál, illetve a tervezett mátrakeresztesi záportározó környékén szombaton: az időpont nem véletlen, hiszen rövidesen nagy arányú hóolvadás kezdődhet a Mátrában.

Visszautasítja a vádakat a MAL Zrt.: nem töltötték túl a tározót

A MAL Zrt. vezetése határozottan visszautasít minden olyan közlést és állítást, amely szerint a múlt hétfőn átszakadt tározó alapjánál korábban buzgárok lettek volna, illetve miszerint a tározó túltöltötték volna. A cég szigorúan betartotta a műszaki előírásokat. Az elmúlt tíz év alatt közel 30,3 milliárd forintot költött karbantartásra és felújításra. Az előírásokat mindig betűre pontosan betartják, és mindent a hatályos előírásoknak megfelelően tesznek – áll a társaság szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

A MAL bocsánatot kér, vizsgálódik és újraindulna - Fotók

A MAL Zrt. vizsgálatot indított annak a napokban megjelent sajtóinformációnak kapcsán, amely szerint egy 80-as években végzett környezeti kutatás megállapította, hogy a X. tározó hétfőn bedőlt északi gátfala alatt eltérő összetételű és szerkezetű földdarabokra bukkantak. A vállalat dolgozói és vezetői a cég privatizációjakor és később sem ismerték a kutatást, sem annak tartalmát – adta hírül a cég.

Orbán: újabb katasztrófa következhet - Beomolhat a tározó

Kiürítették Kolontárt, miután szombaton hajnalban az éjszaka megrepedt az ajkai timföldgyár tízes számú zagytározójának északi oldalfala. A megyei védelmi bizottság - amelynek ülésén részt vett Pintér Sándor belügyminiszter - a helyzet veszélyessége miatt rendelte el a település kiürítését – írja a Népszabadság.

55 milliós segélyalapot indít a MAL

A MAL Zrt. vezetősége a mai nappal a kárenyhítésre és a helyreállításra 200 000 euróval (55 millió forint) megnyitja saját MAL Segélyalapját is - nyilatkozta Bakonyi Zoltán cégvezető.

Fico a gázválságról egyeztetett Putyinnal

Robert Fico Moszkvában azt kérte az orosz miniszterelnöktől, hogy Oroszország biztosítsa a stabil gázszállításokat és a Gazprommal együtt segítsen gáztárolót építeni Szlovákiában.

Tőlünk kérne gázt Szerbia

Kedd délután óta nem kap orosz gázt Szerbia - jelentette be Dusan Bajatovic, a Srbijagas állami vállalat vezérigazgatója.

Elkészült a Vásárhelyi-terv első tározója

Az uniós támogatással megépült Cigándi árapasztó tározó Magyarország egyik legnagyobb árvízvédelmi létesítménye, közel 25 négyzetkilométeren 94 millió köbméter víz befogadására képes, ami a vízbeeresztés szelvényében 25 centiméterrel csökkenti a tiszai árhullámok szintjét.
Világgazdaság Piactér