tervezés

Tervezhetik az esztergomi gyorsutat

A Constreal Mérnöki Iroda 1,89 milliárd forintos ajánlattal nyerte el az M1-es autópályát Esztergommal összekötő új kétszer két sávos gyorsút megtervezését.

Megkezdődik az új gyorsforgalmi út előkészítése

Megkezdődik az M8-as gyorsforgalmi út előkészítése, amelynek tervezésére, a hatástanulmányok készítésére, és az engedélyek beszerzésére több mint 10 milliárd forint áll rendelkezésre.

Minden eddiginél többen terveznek autót vásárolni az idén

A használtautók éve lesz az idei: míg 2016-ban a magyarok 8 százaléka vásárolt autót, addig idén a lakosság 14 százaléka tervezi ezt, és 85 százalékuk használt autót venne - derül ki a Cofidis Magyarország használtautó körképéből, amit a keddi sajtótájékoztatón ismertettek.

A MÁV és a Googlemaps még egyszerűbbé teszi az életünket

Számos vonat viszonylatjelzésekkel, illetve -számokkal és külön színekkel jelenik meg a globálisan elterjedt utazástervezőben, amelyet a közelgő ünnepekkor a vasúti utazások megtervezéséhez is érdemes használni - olvasható a MÁV csütörtökön a szerkesztőségbe eljuttatott közleményében.

Korlátok az építmény-tervezési díjaknak

Alsó és felső korlátja lesz januártól az építmények terveztetésének, a díj kiszámításához használandó szorzó a kivitelezési költség növekedésével csökken.

Költségvetés: Nem sok javulást lát az ÁSZ

Kevés előrelépés történt az elmúlt évekhez képest a költségvetési tervezésben. Ez szűrhető le az Állami Számvevőszék által kiadott anyagból, amelyben a 2012-es költségvetést véleményezik.
Világgazdaság Piactér