Tolna

Fontos fejlesztés ér véget Tolnában

Hamarosan befejeződik a Bezerédj Kastélyterápia Alapítvány alkohol- és drogfüggő fiatalokat gondozó speciális gyermekotthonának felújítása.

Több mint 700 munkehely 5 év alatt EU-s pénzből Tolnában

Több mint 700 álláskeresőt juttatnak munkához a Tolna megyében most kezdődő, három-ötéves foglalkoztatási paktumok keretében, amelyekre összesen 2,3 milliárd forintot fordítanak a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program forrásaiból.

Csökkent a termőföld forgalma Tolnában

Jelentősen csökkent a termőföld adásvételek száma a földforgalmi törvény 2014. május 1-jei hatályba lépése óta Tolna megyében a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a földhivatal adatai szerint.

Egymás kezéből tépték ki a tévéket a tolnai Tescóban

Kis híján ölre mentek a vevők a kiszemelt áruért a szerdán este bezáró tolnai Tescóban - írja a Tolnai Népújság. Olyan hírek is felröppentek, hogy a tülekedés miatt volt, akihez mentőt kellett hívni, mások megfékezéséhez pedig rendőri intézkedésre volt szükség. Ezt az információt azonban később cáfolták.

További heves zivatarokra figyelmeztetnek az elkövetkezendő órákban

A következő órákban is többfelé lehet heves zivatar, illetve felhőszakadás - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap délután. Az OMSZ-nál még nem sikerült elhárítani a korábbi villámcsapás okozta technikai hibát, így veszélyjelzési információik továbbra sem frissülnek.

Felhőszakadás miatt több megyében másodfokú riasztás, a Hungaroring is ázhat

Felhőszakadás veszélye miatt másodfokú riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat vasárnap kora délután Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Békés és Pest megye több térségére. Ezeken a területeken már a következő órákban lehetnek olyan heves esőzések, amelyek során rövid idő alatt akár 50 milliméternél is több eső hullhat. Az előrejelzések szerint a következő órákban a mogyoródi Hungaroringen is lehet felhőszakadás, heves zivatar.

Többnyire szárazak, hómentesek az autópályák

Többnyire szárazak, vagy felszáradóban vannak az autópályák a Dunántúlon, a keleti országrészben pedig hómentesek a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vasárnap délutáni összesítése szerint; már csak Körmend térségében szállingózik a hó, másutt nincs csapadék.
Világgazdaság Piactér