Trump

A szenátus is keresztbe tehet Trumpnak

Az amerikai törvényhozás felsőházában is meglehet a kellő többség ahhoz, hogy elutasítsa azt a rendkívüli állapotot, melyet az elnök hirdetett ki.

Nagy sebességre kapcsolt a kínai import

Nagyot ugrott októberben a kínai import, az export pedig az amerikai védővámok ellenére is tovább gyorsult. A lapunknak nyilatkozó elemző szerint ennek ellenére a november végi G20-csúcson Kína akár kisebb engedményeket is tehet Donald Trumpnak.

Az olaj árán nem látszik a feszültség

A diplomáciai csörtén kívül Szaúd-Arábia nem számíthat érdemi szankcióra a lapunknak nyilatkozó szakértő szerint. Az olaj ára még esett is, mivel a trónörökös megígérte: a kieső iráni olajat is pótolni tudják.

A célárak megemlítését is tiltja az OPEC

Élesítheti az Egyesült Államok az olajkartell-ellenes jogszabályát, hogy így gyakoroljon nyomást Szaúd-Arábiára. Cserébe az OPEC sürgeti tagjait.

A célárak megemlítését is tiltja az OPEC

Élesítheti az Egyesült Államok az olajkartell-ellenes jogszabályát, hogy így gyakoroljon nyomást Szaúd-Arábiára. Cserébe az OPEC sürgeti tagjait: ne említsenek célárakat, ha az olajpiacról beszélnek.

Megrángatta a piacokat a Fed

Heves piaci reakciók kísérték a Fed teljesen beárazott kamatemelését. A Világgazdaságnak nyilatkozó szakértő szerint a hatások csak átmenetiek.

Megrángatta a piacokat a Fed

Heves piaci reakciók kísérték a Fed teljesen beárazott kamatemelését. A lapunknak nyilatkozó szakértő szerint a hatások csak átmenetiek.

Szinte biztosra veszik a kamatemelést

Teljesen beárazta a piac a szerdai Fed-kamatemelést, a kérdés, hogy a bizottsági tagok hogyan látják a jövő évi kamatpályát.

Szinte biztosra veszik a kamatemelést

Teljesen beárazta a piac a holnapi Fed-kamatemelést, a kérdés, hogy a bizottsági tagok hogyan látják a jövő évi kamatpályát.
Világgazdaság Piactér