üzleti terv

Átütemezi üzleti terveit a MÁV

A legnagyobb beruházásokat folytatja a vállalat, de a napi működéshez, a biztonságos közlekedéshez nem szükséges beszerzéseket leállították.

Tíz középvállalat vezetőjéből kettő nem készít stratégiát

Komoly fejlődési lehetőségek vannak még a tudatos tervezést illetően a hazai vállalatvezetők számára. A CIB Stafétabot Kutatásából többek között kiderül: a magyar KKV-k 80 százaléka rendelkezik üzleti tervvel, a válság hatására azonban mindössze 37 százalékuk módosította azt. A reprezentatív felmérés rávilágít arra is, hogy a KKV-k több mint a fele az adott évre, vagy maximum csak egy-két évre tervez előre, 18 százalékuk egyáltalán nem szokott stratégiai tervet készíteni és mindössze 3 százalékuk tervez öt évnél hosszabb időre. Az adatok azt mutatják, hogy a KKV-k kétharmada egyáltalán nem gondolkodott még az utódlás kérdésén. A kutatás szerint a vizsgált vállalatok 86 százaléka magyar tulajdonban van, háromnegyedénél a cégvezető egyben a tulajdonos is, közel felét pedig egyetlen vezető irányítja.

Nem kap hitelt a cége? - Tanácsok kockázati tőke bevonásához

A kis- és közepes vállalkozások számára a kockázati tőke bevonás egyre reálisabb finanszírozási alternatíva. Amíg a bankhitelek feltételei fokozatosan romlanak, és a tőzsdére lépés az intézményi befektetők forrásainak jelentős csökkenése, valamint a közepes kapitalizációjú cégekkel szembeni óvatossága miatt egyelőre kilátástalan, addig a kockázati tőke befektetések egyre népszerűbbek – írja a a KBC Kockázati Tőkealap-Kezelő Zrt.

Csaba László: Nem értékelhető a kormány terve

Csaba László szerint a benyújtott költségvetési törvény alapján egyelőre nem látszik a kormány középtávú üzleti terve, eddig a gazdaságpolitika a részletek kidolgozásával foglalkozott, így az összkép kissé háttérbe szorult.

Késhet a Malév államosítása - Egy fillér sem érkezett

Az orosz–magyar megállapodással nem zárult le a Malév visszaállamosítása. A Vnyesekonombank ugyanis tegnapig – a megállapodás ellenére – nem fizette ki azt a 32 millió eurós bankgaranciát, amely az egyezség központi kérdése volt. Ennek hiányában a folyamat késedelmet szenvedhet – írja a Népszabadság.

Malév: Évente több mint 6 milliárdos megtakarítással számolnak

Évi több mint hatmilliárd forint megtakarítást tartalmaz a Malév üzleti terve, amit a beszállítói szerződések újratárgyalásával, létszámcsökkentéssel, az egyszerűsített flotta olcsóbb üzemeltetésével, a jegyértékesítés új alapokra helyezésével és minden téren az általános költségek lefaragásával kíván elérni a cég - nyilatkozta Martin Gauss, a Malév vezérigazgatója az MTI-nek.
Világgazdaság Piactér