Az inflációs és árfolyamhatással kiegészített új üzleti tervében 3,3 milliárd forinos EBITDA-val és csaknem 16 milliárd forintos árbevétellel számol 2025-re a Gloster menedzsmentje – jelentette be a társaság hétfőn.

Gloster Infokommunikációs Nyrt.
Fotó: Vémi Zoltán / VG

Piackutatási és a 2022-es féléves adatokkal kiegészítve tette közzé az évtized közepéig tartó új üzleti tervét a Gloster. A 2021-ben 790 millió forint EBITDA-t elérő társaság célja, hogy 

négy év alatt megnégyszerezze a cégcsoport pénzügyi eredményeit.

A növekedés motorja továbbra is a korábban megvásárolt társaságok (üzletágak) organikus növekedése és az újabb (hazai és nemzetközi) akvizíciók, amelykkel a nemzetközi jelenlétét kívánja erősíteni a társaság. A legnagyobb, évi átlagban 25 százalékos növekedést a nemzetközi szoftverfejlesztési üzletágtól várja a cégcsoport.

 


A Gloster a növekedés finanszírozására az elmúlt időszakban több mint 2 milliárd forintot vont be, ebből összesen hét informatikai cég akvizícióját zárta le sikeresen. Legutóbb, áprilisban 350 millió forintos zárt körű tőkeemelésről számolt be a cég, amelyből intézményi befektetőként az OXO Holding jegyzett tetemes mennyiségű részvényt.