Varsó

A gyér forgalom drágítja a hazai parkettet

A fix tőzsdedíjak alapján a régió egyik legkedvezőbb árazású börzéje a Budapesti Értéktőzsde, az alacsony kereskedési volumen és a magas technikai jellegű kiadások viszont aránylag költségessé teszik a pesti tőkepiacot a brókercégek számára.

Varsóba látogat Orbán Viktor

Orbán Viktor kormányfő szeptember 22-én Lengyelországba látogat, ahol Beata Szydlo lengyel kormányfővel tárgyal.

Lengyel nő a reutlingeni támadás halálos áldozata

Lengyel állampolgár volt a reutlingeni támadás halálos áldozata - erősítette meg vasárnap éjjel a lengyel közszolgálati televíziónak nyilatkozva a varsói külügyi tárca szóvivője.

Megnyitották a varsói metró második vonalát

Elindult az első szerelvény vasárnap délelőtt a varsói metró második vonalán: a 6,1 kilométeres, 7 megállóból álló szakasz a Visztula két partján fekvő városrészeket köti össze.

Orbán Varsóban: a nemzeti tőke megerősítése szabadságkérdés is

A nemzeti tőke megerősítése, versenyképessé tétele nemcsak üzleti ügy, hanem szabadság kérdése is - mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Varsóban, a lengyel gazdasági kamara rendezvényén, ahol gazdaságpolitikája elismeréséül Arany Ernyő-díjjal tüntették ki.

Emléktábla a magyar katonáknak

A Varsó melletti Kampinosi-erdőben, a mai Kampinosi Nemzeti Park területén fekvő Wiersze településen vasárnap állami és egyházi ünnepség keretében, katonai tiszteletadás mellett emléktáblát állítottak azoknak a magyar katonáknak, akik a második világháború idején ott állomásozva segítették a németek ellen harcoló lengyel felkelőket – tájékoztatta az MTI-t a varsói magyar nagykövetség.
Világgazdaság Piactér