Varsó

Színesedik a régiós részvénypaletta

Már az év legelején több új kibocsátó jelent meg a környező országok tőzsdéin. A friss kínálatban zöldenergia-szolgáltató, online divatáruház, IT-biztonsági cég és magas osztalékkal kecsegtető devizakereskedő papírjai is szerepelnek.

Használt a pánik a tőzsdeüzemeltetőknek

Az első fél évben a tőzsdei forgalom megugrásának köszönhetően jelentősen nőtt a kelet-közép-európai börzéket működtető társaságok bevétele és nyeresége.

Használt a pánik a tőzsdeüzemeltetőknek

Az első fél évben a tőzsdei forgalom megugrásának köszönhetően jelentősen nőtt a kelet-közép-európai börzéket működtető társaságok bevétele és nyeresége. A bukaresti, a varsói, a zágrábi és a bolgár tőzsdeoperátor a parketten is állta a sarat.

Kevés újoncot avattak a térség börzéin

A világjárvány árnyékában csupán maréknyi új céggel bővült a kelet-közép-európai részvénykínálat. A pesti börze három új kibocsátóval aktívabbnak bizonyult a társainál.

A gyér forgalom drágítja a hazai parkettet

A fix tőzsdedíjak alapján a régió egyik legkedvezőbb árazású börzéje a Budapesti Értéktőzsde, az alacsony kereskedési volumen és a magas technikai jellegű kiadások viszont aránylag költségessé teszik a pesti tőkepiacot a brókercégek számára.
Világgazdaság Piactér