vasúttársaság

Szabadul a hiteleitől a vasúttársaság

 Az idén 12 milliárd forint banki tartozást fizet vissza a MÁV csoport, négy további év alatt pedig megválna a fennmaradó hosszú távú adósságától is.

Némethné: visszaéltek iskolák a díjmentes utazási kedvezménnyel

Tavaly félmilliárd forint volt a MÁV bevételkiesése a múzeumlátogatásokhoz kapcsolódó, díjmentes utazások miatt – közölte a fejlesztési miniszter. Németh Lászlóné szerint a vasúttársaság számos alkalommal tapasztalta, hogy a rendszer visszaélésekre is lehetőséget ad. Jelenleg egyezetések vannak, hogy esetleg visszaállítsák a szünidei kedvezményes utazási lehetőséget.

Versenytársat kap a Deutsche Bahn

Németországban, a távolsági vasúti forgalomban a Deutsche Bahn német vasúti társaság Intercity-Express (ICE) járatai várhatóan idén ősszel újabb versenytársra lelnek.

Ellenzi a vasúttársaság magánosítását a német szakminiszter

A német közlekedési miniszter ellenzi a Deutsche Bahn AG (DB) vasúttársaság privatizációját, néhány ágazatának részleges magánkézbe adását azonban nem zárta ki. Peter Ramsauer a Welt am Sonntag című lapnak fejtette ki véleményét.

Januárban csődbe mehet a MÁV?

Csak a decemberi fizetések fedezete van meg a MÁV-csoportnál, januárban elfogy a pénz, s az év első hónapjában csődbe megy a magyar vasúttársaság – áll a közlekedési tárcától a Magyar Nemzethez eljutott szakmai háttéranyagban.

Der Standard: Jegelik a vasútfejlesztést Ausztriában

A recesszió miatt a vasúti utas- és teheráru-forgalomban bekövetkezett csökkenést az osztrák államvasút (ÖBB) 200 millió eurig terjedő összegű megtakaritással akarja ellensúlyozni - írja pénteki számában a Der Standard című bécsi lap.

MÁV: megint indul a reform

Regionálissá alakul a magyarországi közösségi közlekedés a kormány frissen közölt tervei szerint

Felráznák a vasúttársaságot

Regionálissá alakul a magyarországi közösségi közlekedés a kormány frissen közölt tervei szerint
1
Világgazdaság Piactér