Zsuga János

Nő a hazai gázbiztonság - Kész az új vezeték

Az FGSZ Zrt. újabb határösszekötő gázvezetéket adott át, ezúttal horvátországi partnerével. A beruházással létrejött a térségi észak–déli gázfolyosó egy újabb eleme, kibővült a környező országok együttműködésével, az FGSZ kezdeményezésére formálódó NETS hálózat, Horvátország megszűnt egyetlen importvezetéktől függeni, javult a térség gázbiztonsága, s likvidebbé válhat a gázpiaca is.

Menet közben épül a hajó - Íme, az egyik legjobb munkahely

Régi folyamatok optimalizálása, újak kialakítása, ehhez informatikai háttér szervezése, 180 új munkatárs integrálása – ez csak néhány kihívás azok közül, amelyeken az FGSZ Zrt. felső vezetői csapata dolgozik mostanság, hogy az iparágra vonatkozó uniós előírásoknak megfeleljenek. A Mol tulajdonában lévő, földgázszállítást végző társaság tavaly győzött a Világgazdaság–Hewitt Legjobb Munkahely Felmérésen, s a változások ellenére az idén is elindul a megmérettetésen. Zsuga János vezérigazgató szerint 2010-ben is helytállnak a versenyben. A topmenedzserrel az idei kihívásokról és felső vezetői munkájáról beszélgettünk.

Milyen út vezet a gázbiztonsághoz?

Gázellátásunk kétségtelenül sérülékeny, ám arról, hogy ezen a rendelkezésre álló eszköztárból melyek bevetésével lehet leginkább segíteni, erősen megoszlanak a vélemények.
1
Világgazdaság Piactér