A svájci központú MET csoport 100 százalékos részesedést szerzett öt zöldmezős naperőműprojektben Olaszországban, összesen 213 megawatt (MW) beépített kapacitással, valamint egy építésre kész, 50 MW kapacitású napenergiaprojektben Spanyolországban. A teljes jelenlegi zöld portfóliója így 714 MW-re növekedett a közleménye szerint. 

Az olaszországi naperőművek várhatóan 2024-ben lesznek építésre készek, a spanyolországi pedig a tervek szerint 2023 nyarától működik. 

A MET csoport 2023-ig 500 MW, 2026-ig további 500 MW-os – azaz összesen 1 GW-os – megújuló energiaportfóliót kíván létrehozni Európában. E célból további szél- és naperőműveket tervez felvásárolni az Európai Unió egész területén.

Fotó: MARK KISS PHOTOGRAPHYY

Christian Hürlimann, a csoport megújulókért felelős vezérigazgatója a közlemény szerint azt mondta, hogy a MET növekedési stratégiája azokra az európai piacokra összpontosít, amelyeken már jelen van. A csoport leányvállalatai már most is kínálnak zöld áramot és szolgáltatásokat az ügyfeleiknek, a zöld termékeket igénybe vevő partnerek aránya pedig folyamatosan nő.