A budapesti sikeres utcazenélés után muzsikusaik péntektől vasárnapig a tó északi partjának nagyobb városaiban és a Balaton-felvidéken fognak zenélni – írja a BFZ a távirati irodának eljuttatott közlésében.

A zenészek péntek délután Balatonfüred, Csopak és Tihany utcáin, szombaton és vasárnap pedig egyebek között a szigligeti várudvarban, Köveskálon, Szentbékkállán, a káptalantóti Liliomkert piacon és a kővágóörsi zsinagóga kertjében is játszanak majd.

Fotó: BFZ

A kamaraformációk adta zenei élményen túl az érdeklődők a zenészektől is megvásárolhatják bérleteiket és jegyeiket a következő szezonra, akár SZÉP-kártyával is.

A nyár elején nagy sikert aratott a zenekar négy keréken guruló budapesti utcazenélése, amelyről egy kisfilmet is készítettek. Ez a zenekar YouTube-csatornáján elérhető.

A Budapesti Fesztiválzenekar új évada egy hónap múlva, szeptember 9-én indul a Müpában. A Fischer Iván rendezésében látható Poppea megkoronázása című Monteverdi-opera próbái már folynak. A részletes balatoni program a zenekar honlapján, a www.bfz.hu/balaton weboldalon érhető el.