Extra

Elon Musk durván beleszállt Medvegyevbe, de ő is megkapta a magáét

A milliárdos trollnak nevezte az orosz politikust, közben pedig beszólt neki az ukrajnai invázió miatt, mire Medvegyev meghívta Moszkvába a győzelmi parádéra.

Keményen beszólt a világ leggazdagabb embere Dmitrij Medvegyev volt orosz elnöknek a Twitteren. Az orosz politikus csütörtök este Liz Truss brit miniszterelnök bukásán élcelődött, gratulálva a salátának, amely tovább bírta, mint maga a kormányfő. 

CDU election campaign - Laschet and Musk visit Tesla factory
Fotó: AFP

Medvegyev ezzel arra a viccre utalt, amit az egyik angol lap indított még múlt héten, amikor élőben közvetítettek egy fej saláta „mindennapjait”, arra fogadva, vajon melyik bírja tovább, Truss, vagy a zöldség. Végül a zöldség nyert, még csak meg sem fonnyadt, mire Truss lemondott. 

A nagy bukás: Liz Truss, aki azzal vonul be a történelembe, hogy eltemette II. Erzsébet királynőt

Liz Truss lesz a valaha legrövidebb ideig hatalmon lévő brit kormányfő.

Medvegyevet a beszólást után Musk egyszerűen internetes trollnak nevezte. 

Ezután Musk csípősen rákérdezett Medvegyevnél, hogy is áll a helyzet Bahmutban, azaz Artemivszk városánál, amit szeptemberben foglaltak vissza az ukránok az oroszoktól. Igaz, azóta az oroszok több támadást is indítottak a város ellen és egy részét sikerült ismét uralmuk alá hajtani. Medvegyev ezt a beszólást nem hagyta viszonzatlanul, péntek reggel odaírta Musknak, hogy szívesen látja majd Moszkvában a győzelmi parádén. 

Erre egyelőre nem érkezett válasz az üzletembertől. 

 

 

Elon Musk Dmitrij Medvegyev orosz-ukrán háború Twitter
Kapcsolódó cikkek