Amber Heard fellebbezést nyújtott be Virginiában a több mint tízmillió dollárnyi kártérítés ellen, amit a színésznőnek a volt férje, Johnny Depp részére kellene kifizetnie – számolt be a Daily Mail.

Fotó: AFP / Steve Helber 

Heard a múlt hónapban nyújtotta be a fellebbezését, a jogi csapata azzal érvelt, hogy 

egyes dokumentumok kizárása, amelyekben arról számoltak be, hogy Depp bántalmazta a színésznőt, tisztességtelen tárgyaláshoz vezetett. 

A dokumentumokat korábban egy virginiai bíró figyelmen kívül hagyta.

Amber Heard 2018-ban a The Washington Postban megjelent írásában „családon belüli erőszakot túlélt közszereplőként” hivatkozott saját magára. A cikkben nem nevezte meg Deppet bántalmazójaként. A színész azonban, arra hivatkozva, hogy az írásból  felismerhető volt, 

2019-ben becsületsértési pert indított Heard ellen, amelyet Depp meg is nyert.  

A színésznő ügyvédjei egy 68 oldalas, november végi keltezésű dokumentumban azt írják, hogy a bíróság 

helytelenül akadályozta meg az esküdtszéket abban, hogy megvizsgáljon több olyan esetet, amikor Heard bejelentette Depp bántalmazását egy egészségügyi szakembernek. 

A színésznő jogi csapata azzal érvelt, hogy a Virginia állambeli Fairfaxban lezajlott tárgyalásnak Kaliforniában kellett volna lefolynia, ahol egykor a házaspár együtt élt. Depp ügyvédei pedig szintén fellebbezést nyújtottak be egy kétmillió dolláros kártérítéssel szemben, amelyet a színésznek a volt feleségnek kellett kifizetnie rágalmazás miatt. Mindkét fellebbezési kérelemről egy bírói csoport dönt, az ítéletektől függően mindkét ügy folytatódhat a legfelsőbb bíróságon. 

Korábban egy bírónő elutasította Amber Heard beadványát, aki azt szerette volna elérni, hogy érvénytelenítsék az exférjének kedvező júniusi ítéletet. A színésznő ügyvédei azzal érveltek, hogy az egyik esküdt az édesapja helyett vett részt a tárgyaláson. 

Kiderült, miért lett fizetésképtelen Amber Heard – visszaütött a pazarló életmód

A színésznő nettó vagyonát körülbelül 1,5 és 2,5 millió dollárra becsülik, az ítélet szerint ennek tízszeresét kellene volt férjének, Johnny Deppnek kifizetnie.