Az év egyik legváratlanabb és legdöbbenetesebb halálhíre volt Berki Krisztiáné májusban. A médiaceleb 41 éves volt, amikor elhunyt. Később kiderült: a rendőrség a lakásán drogot is talált, ami miatt nyomozást indítottak, de a halál oka azóta sem derült ki. A Világgazdaság nyolcadik legolvasottabb magyar cikke volt az, amelyben bemutattuk Berki furcsa ügyeit. 

top12
Fotó: Bánkúti Sándor / MW

Berki Krisztián országosan ismert akkor lett, amikor az egykori kapusból a Ferencváros TC klubigazgatójává, majd tulajdonosává lépett elő. 

2007 és 2010 között irányította a Fradit, akkoriban élte meg a klub a legsötétebb éveit a másodosztályban. 

Később Berki irányítása alatt állítólag több millió forint eltűnt a klub kasszájából, ami miatt nyomozás is indult, de ez nem vezetett eredményre.

A Fradi után a médiában találta meg a számításait, több sikeres és kevésbé sikeres próbálkozása volt, de mindig sikerült vagy műsorvezetőként, vagy szereplőként feltűnnie a képernyőn, különböző valóságshow-kban. Később pedig a közösségi oldalakon építette fel magát mint influenszer, több száz ezren követték feleségével közös bejegyzéseiket.  

A tévés szereplések mellett több üzletbe is belevágott, de általában ezeknek sem lett túl jó vége.

Elég csak arra a bírósági ügyre gondolni, amelyben azzal vádolták, hogy társaival együtt mintegy hatmilliárd forintos adócsalás részese volt. Ebből Berki része csupán ötmillió volt, így felfüggesztett börtönre és ötmillió forintnyi vagyonelkobzásra ítélték.

Később felesége, Berki Renáta vállalata is vizsgálat alá került: a Gazdasági Versenyhivatal szerint anélkül reklámozta egy kereskedőcég óráit a közösségi oldalán, hogy megjelölte volna a posztok fizetett jellegét. A társaságra több millió forintos bírságot szabtak ki. 

A VG.hu 12 legolvasottabb magyar cikke: 

1. 

2. 

3. 

4. 

5. 

6. 

7. 

8. Az év 12 top híre: Berki Krisztián tragédiája és furcsa üzleti ügyei

9. Az év 12 top híre: kérdéses volt, hogy mennyit fizetünk az átlagfogyasztás feletti gázért és áramért 

10. Az év 12 top híre: amikor kiderült, biztonságban van-e a magyarok pénze a bankokban 

11. Az év 12 top híre: rendkívüli volt a nyári de a januári még nagyobb lesz 

12. Az év 12 top híre: a forint hullámvasútja is a legolvasottabbak között