Elérhetővé váltak a Madame Tussauds Budapest első belépői. A világ egyik legismertebb turisztikai márkája 2023 első fél évében érkezik Magyarországra. 

2022-06-29 16:04:50 AMSTERDAM - Singer Davina Michelle poses next to her wax figure in Madame Tussauds Amsterdam. ANP KOEN VAN WEEL netherlands out - belgium out (Photo by Koen van Weel / ANP MAG / ANP via AFP) Davina Michelle unveils wax figure at Madame Tussauds
Fotó: Koen van Weel / AFP

London, New York, Berlin, Los Angeles és egyéb világvárosok után Budapesten nyílik meg a 25. Madame Tussauds.

A Madame Tussauds Budapest 50 magyar és nemzetközi vonatkozású figurával és a hozzájuk tartozó installációkkal nyitja meg a kapuját a fővárosban, az V. kerületi Palazzo Dorottyában.

Közleményük szerint a figurák kilétét a premierig titokként kezelik. A karácsonyi – bevezető árú – jegyvásárlás lehetősége limitált ideig lesz nyitva a közönség előtt. A Madame Tussauds Budapest honlapja szerint most lehetőség van karácsonyi ajándékutalványt is venni, amelynek a szervezők szerint előnye, hogy birtokosa már 2023. február 15-én és 16-án, a hivatalos jegyértékesítés megkezdése előtt elsőbbségi online időpontfoglalással, azaz mindenki más előtt, az elsők között választhatja ki látogatása időpontját. 

Az egy személyre szóló VIP ajándékutalvány 8990 forint, a VIP gyermek-ajándékutalvány 7190, míg a családi jegy (2 felnőtt, 2 gyerek) 24 990 forintba kerül, és online vásárolható meg. 

A támogatott projekt a Kisfaludy turisztikai fejlesztési program keretében valósul meg. 

Madame Tussaud első panoptikuma és viaszmúzeuma Londonban nyílt meg, amely a város egyik fő turisztikai vonzereje, ahol történelmi és királyi személyek, film- és sportcsillagok viaszfigurái is láthatók.

Az egy személyre szóló VIP ajándékutalvány 8 990 forint, a VIP gyermek ajándékutalvány 7 190, míg a családi jegy (2 felnőtt+2gyerek) 24 990 forintba kerül, és online vásárolható meg.