Magát szerkesztőnek és ügynöknek kiadva lopta el több híres író kéziratát is egy olasz férfi. Filippo Bernardini a londoni Simon & Schuster cégnél dolgozott, amikor 2016-ban elkezdett kamu honlapneveket és emailcímeket gyártani, hogy azokon keresztül elrejtse valódi nevét és megtévessze áldozatait, akik között A szolgálólány meséjét író Margaret Atwood és a világhírű színész, Ethan Hawke is megtalálható. 

Daily Front Row Fashion Media Awards NEW YORK, NEW YORK - SEPTEMBER 10: Ethan Hawke presents an award on stage during the Daily Front Row Fashion Media Awards at The Rainbow Room on September 10, 2022 in New York City. (Photo by Gary Gershoff/Getty Images for Daily Front Row)
Ethan Hawke könyvét is ellopta a tolvaj. 
Fotó: Gary Gershoff / GettyImages

Bernardini több olyan címet hozott létre, amelyek megtévesztőek voltak, a simonandschuster helyett például sirnoandschuster email-címről küldözgetett leveleket. Ezekben a még megjelenés előtt álló könyvek kéziratait gyűjtötte be áldozataitól, magát sokszor a cég szerkesztőinek kiadva. A férfi célja az volt, hogy később ezeket a könyveket saját magáénak titulálja és kiadja. 

A férfit most egy manhattani bíróságon bűnösnek találták és várhatóan április elején mondják ki az ítéletet, amely akár 1 év három, vagy 1 év 9 hónap börtönbüntetés is lehet.