Priscilla Presley megkérdőjelezi néhai lánya, Lisa Marie Presley végrendeletének érvényességét. A CNN birtokába került bírósági beadványban 

Priscilla Presley ügyvédei vitatják Elvis Presley egyetlen lányának végrendeletének 2016-os módosításának az érvényességét. 

71322182 Priscilla Presley (R) and her daughter Lisa Marie Presley (L) wait at the front portico entrance to greet US President George W. Bush and Prime Minister Junichiro Koizumi of Japan for a private tour of Elvis Presley's Graceland Mansion 30 June, 2006 in Memphis, Tennessee.     AFP PHOTO / TIM SLOAN (Photo by TIM SLOAN / AFP)
Fotó: Tim Sloan

A módosítás kizárja Priscilla Presley-t a hagyaték kezeléséből és két gyermekére, Riley és Benjamin Keough-ra bízza azt. Benjamin Keough 2020-ban hunyt el.

Az ügyvédek szerint a módosítást nem kapta meg Priscilla Presley, amíg a lánya életben volt, illetve a dokumentum hibásan írja Priscilla nevét. A beadvány azt is állítja, hogy a módosítás nem volt tanú vagy közjegyző által hitelesítve, és megkérdőjelezi Lisa Marie aláírásának hitelességét is.

Az aláírás úgy tűnik, nincs összhangban Lisa Marie Presley szokásos és megszokott aláírásával

– áll a beadványban. 

A beadvány néhány nappal azután keletkezett, hogy Elvis Presley egyetlen gyermekét egykori lakhelyén, Gracelandben helyezték örök nyugalomra. Lisa Marie Presley 54 éves korában, január 12-én halt meg, miután Los Angeles-i otthonában szívmegállás követően kórházba került. Elvis Presley egyetlen lánya korábban még részt vett a Golden Globe-gálán, ahol díjazták az apjáról szóló életrajzi filmben címszerepet játszó Austin Bulter színészt.

Korábban a Világgazdaság megírta, hogy a Memphisben található legendás Graceland-kastélyt Lisa Marie az apja 1977-es halálát követően örökölte, a Tennesse államban található ingatlannak pedig most új tulajdonosa lesz. A kastélyt és a hozzá tartozó birtok értékét 500 millió dollárra becsülik.