Családja védelmében hagyott ki rengeteg súlyos részletet Harry herceg. Ezt a brit király fia árulta el a Telegraphnak adott interjújában. Harry szerint a Spare, azaz Tartalék című könyve kétszer hosszabb volt eredetileg, 800 oldalra rúgott. 

The Prince Harry Autobiography Memoir Book Spare Goes On Sale In Milan
Fotó: NurPhoto via AFP

Voltak részletek a bátyámmal való való kapcsolatomról és olyanok is, amelyek az apámra vonatkoztak. Ezeket végül kihagytam, mert nem akartam, hogy a világ tudomást szerezzen róluk. Szerintem sosem bocsátanának meg nekem, ha ezeket az emberek megtudnák

– mondta Harry a lapnak, de a rosszmájúak szerint az is lehet, hogy amiatt kurtította meg könyvét, hogy később még egyet kiadhasson. 

Harry állítása szerint felkészült arra, hogy a könyve megjelenése után komoly támadásoknak lesz kitéve, főleg azon dolgok miatt, amelyeket a családjáról írt, de véleménye szerint a könyv biztosan nem készült volna el, vagy legalábbis nem ilyen formában, ha a családja engedélyét kéri. 

A herceg unokaöccsei és unokahúgai miatt is aggódik, ezért is akarta leírni a saját érzéseit és tapasztalatait, mert attól fél, hogy testvére, Vilmos gyermekei közül legalább az egyikük olyan sorsa jut, mint ő, azaz feleslegesnek, tartaléknak fogja magát érezni. Ezzel kapcsolatban egyébként szintén volt csörtéje a bátyjával. 

Nem akartam lerombolni a monarchiát, éppen ellenkezőleg, meg akartam menteni őket saját maguktól

– tette hozzá Harry, aki szerint idővel a családja hálás lehet neki, hogy ezeket a dolgokat elmesélte. 

Egyelőre a brit királyi család, így Vilmos és Károly sem reagált a könyv állításaira, addig pedig Harry is örülhet, hiszen amíg tételes cáfolatok nem érkeznek, addig világszerte úgy viszik a könyvét, mint a cukrot.