Üzenetet küldött Solti György magyar karmester lánya az amerikai popcsillagnak, Beyoncénak. Mint ismert: az énekesnő a hétvégén döntötte meg a több évtizedes magyar rekordot a Grammy-díjak történetében, hétfőre virradóra megkapta a 32. trófeáját, amivel megelőzte Solti 31 Grammy-díját. 

65th Annual Grammy Awards - Show
Fotó: AFP

Korábban el sem lehetett képzelni, hogy valaki megdöntse a karmester legendás győzelmi számát, de mint kiderült, ez csak a statisztikák szerelmeseit érdekelte igazán, maga Solti soha életében nem foglalkozott vele, sőt. Most a TMZ című portálnak nyilatkozott lánya, Claudia Solti is, aki szerint 1997-ben elhunyt édesapja, ha megérhette volna, akkor kitörő örömmel fogadta volna Beyoncé „előzését”. 

Claudia szerint édesapja zenéje közelebb hozta az embereket egymáshoz és végső soron ezt teszi Beyoncé is, tehát semmilyen szakmai rivalizálás nem lenne közöttük. 

Édesapám mindenféle zenét szeretett és úgy érzem, most is valahol odafent mosolyog ezen a fordulatok, még ha soha nem is értette, mi ez a felhajtás a rekordja körül

– mondta Solti lánya. 

Az újabb Grammy-díj bezsákolása anyagilag is igencsak megéri az öt év szünet után a színpadra visszatérő Beyoncénak. Csak az angliai turnéállomásainak helyszínére pillanatok alatt elkapkodták a jegyeket, pedig a legolcsóbb is több mint ötven fontba kerül, emiatt plusz két londoni koncertet kellett beiktatni. A jegyvásárló portálon 500 ezren álltak virtuális sorban a belépőkért. Akkora az érdeklődés, hogy másodkézből már közel 180 fontért kínálják a tiketteket, némely VIP-csomag pedig már tízezer fontért is gazdára talált.