Adóügyi okokból II. Erzsébet teljes hagyatékát legidősebb fia, III. Károly király kapta. Erről korábban a New York Post írt. Károly testvére, András yorki herceg fel van háborodva, hogy kiforgatták az örökségéből.

Charles Returns To London A King
LONDON, ENGLAND - SEPTEMBER 09:  King Charles III views floral tributes to the late Queen Elizabeth II outside Buckingham Palace on September 09, 2022 in London, United Kingdom. Elizabeth Alexandra Mary Windsor was born in Bruton Street, Mayfair, London on 21 April 1926. She married Prince Philip in 1947 and acceded the throne of the United Kingdom and Commonwealth on 6 February 1952 after the death of her Father, King George VI. Queen Elizabeth II died at Balmoral Castle in Scotland on September 8, 2022, and is succeeded by her eldest son, King Charles III. (Photo by Chris Jackson/Getty Images)
Fotó: Chris Jackson

II. Erzsébet királynő 2022 szeptemberében hunyt el, és a becslések szerint 782 millió dollár értékű vagyont hagyott hátra. 

Ez a a törvényes öröklés szerint négy gyermeke között oszlott volna meg, így III. Károly mellett testvéreinek, András hercegnek, Edwárd hercegnek és Anna hercegnőnek is részesednie kellett volna belőle.

Kilakoltatja a királyi család Harry herceget és Meghant

A királyi család életével foglalkozó megfigyelők szerint most lett igazán különös jelentősége annak, hogy Harry részt vesz-e édesapja, III. Károly király koronázásán.

A brit jog szerint az öröklés adómentes abban az esetben, ha uralkodóról uralkodóra száll a hagyaték, így lehet, hogy II. Erzsébet után mindent III. Károly kapott. 

Ez viszont azt jelenti, hogy az eltávozott uralkodó után három gyermeke egy pennyt sem kapott.

A Yahoo Finance azt írta, hogy az 59 éves Edward és a 72 éves Anna esetében az öröklés még nem jelentett volna létkérdést, de a 63 éves, kegyvesztett András herceggel más a helyzet. Miközben testvérei a mai napig dolgoznak a királyi családban, és mint hivatalos személyek képviselik is azt, és ezért jövedelemben részesülnek, addig Andrást még édesanyja fosztotta meg a királyi udvarban betöltött szerepétől. Ez azután történt, hogy kiderült, a yorki herceg érintett a Jeffrey Epstein-botrányban. Ekkor II. Erzsébet a királyi és a katonai tisztségeitől is megfosztotta a fiát. András hercegnek így rendkívül fontos lett volna örökölni az édesanyja után, de úgy látszik, III. Károly nem kívánja megkönnyíteni az életét.