Viharos széllökésekre és porviharok kialakulásának veszélyére figyelmeztetett szerdán az Útinform – közölte az MTI. 

2022115 Velence M7 Autópálya  Velence közelében Forgalom Közlekedés autó kocsi kamion matrica úthasználat szabályok KRESZ P
Fotó: Németh András Péter / Szabad Föld

Azt írták, erős, viharos széllökésekre kell számítani 

elsősorban a Dunántúlon, főként a Badacsonyban és a Balaton-felvidéken, valamint a Tiszától keletre eső tájakon, továbbá Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében.

A viharos erejű szél sok helyen hordja és viszi a homokot vagy a port, porvihart kavarva, így a látótávolság is lecsökkenhet a közutakon – hívták fel a figyelmet. Megjegyezték: a hegyvidéki, illetve a fákkal határolt utakon, valamint a mellékutakon bárhol lehet letöredezett faágakra vagy kidőlt fákra számítani. 

Az Útinform azt kérte az útra kelőktől, vezessenek kellő figyelemmel.

Szombaton délután Herceghalomnál a szélvihar okozta por miatt történt tömegbaleset az M1-en, amelyben több tucat személygépkocsi és kamion ütközött össze. Több jármű kigyulladt, sokan súlyosan megsebesültek. Egy férfi életét vesztette.

A balesetben érintett öt kamion és 37 személygépkocsi közül 19 jármű kiégett, és összesen 39 ember sérült meg. A balesetben az útburkolat annyira megrongálódott, hogy felújítási munkálatokra van szükség a helyreállításhoz.

A szombati balesetről készült összefoglalónkat itt találja.