Fordulatos és izgalmakkal teli sorozatban tűnik fel Kiefer Sutherland a képernyőn. A Rabbit Hole nyolc részében az ismert színész egy cinikus és fanyar humorú kémet játszik, aki saját manipulációjának áldozata lesz. A hétvégétől látható sorozat várhatóan a képernyő elé ülteti azokat a nézőket, akik szeretik a politikai összeesküvéseket és a sok szálon futó történeteket.

THE CONTRACTOR (2022)
Fotó: Paramount Picurs – 30WEST – IC

A Kaliforniában élő Kiefer Sutherlandnek hosszú ideig tartott, míg a legjobban fizetett színészek közé került.

Első filmjében még édesapájával, Donald Sutherlanddel egy komédiában szerepelt, de két évvel később, 1985-től kezdődően már komoly filmek főszereplőjeként jelent meg a filmvásznon. Játszott Liv Ulmann-nal a Bay Boyban, amiért a kritikusok díjazták, majd egy Stephen King-krimivel folytatta filmes karrierjét. A színész a kilencvenes években lett népszerű, ahol partnere volt többek között Julia Roberts, Sandra Bullock, Tom Cruise, Kevin Spacey, Samuel L. Jackson, Matthew McConaughey, Colin Farrell. Karrierje kezdetén Kiefer Sutherland a Becsületbeli ügy című filmben 250 ezer dollárt kapott, de tíz évvel később már 40 millió dollárt fizetett neki a Fox Stúdió a 24 című sorozat főszerepéért.

Az ikonikus 24 sorozat

Sutherland 2001-ben kapta meg pályája legnagyobb szerepét, amelyben Jack Bauer terrorelhárító ügynököt alakította. A 2010-ig futó sorozat 68 Emmy- és 12 Golden Globe-jelölést kapott, ebből 20-at díjra is tudott váltani. Ráadásul a 10-12 milliós nézettségű sorozat bekerült az öt legjobb televíziós produkció közé. A nyolc évadból álló széria nemcsak rekordokat döntött, hanem megújította a krimi és az akciófilm műfaját a képernyő megosztásával és az „egy óra egy perc” valós idejének az érzetével.

Kiefer Sutherland a 24 sorozattal a legjobban fizetett színészek közé került az évadonként 9,6 millió dolláros keresetével, ami az összes részt nézve több mint 40 millió dollár.

 

A műfajteremtő Rabbit Hole

Az amerikai politikai kémtörténetet a John Requa–Glenn Ficarra rendezőpáros készítette a Paramount+ számára. A sorozat John Weirről szól, aki ipari kémkedésre szakosodott ügynökségével vállalatokat tesz tönkre, embereket manipulál, piacokat befolyásol, ha a megrendelő azt kívánja.

Kiefer Sutherland alakítja a cinikus, minden hájjal megkent kémet, akit váratlanul gyilkossággal is vádolnak. Főhősünk egy összeesküvés középpontjában találja magát, ahol mindenki rá vadászik, és egyre veszélyesebb helyzetekből próbál kijutni.

A rendezők a Rabbit Hole sorozattal a kémkedés világába viszik a nézőt. A csavaros történetben senki sem az, akinek látszik, és a Sutherland alakította főszereplő egy kormányellenes összeesküvésben találja magát, amelyben minden egyes rész újraértelmezi az előzőkben látottakat. A készítők büszkék arra, hogy új műfajt teremtenek azzal, hogy minden egyes rész 180 fokos fordulatot vesz, ezzel a nézőt egy olyan spirálba viszik, ahonnan lehetetlen előre kitalálni a történet végét.

A sorozat első részét a hét végén kezdik el vetíteni a SkyShowtime csatornán.