A Walt Disney pénteken bemutatta három új Star Wars-film tervét, köztük az egyikben Daisy Ridley ismét a Jedi-hős szerepét tölti be egy messzi-messzi galaxisban. Ridley alakítja ismét Rey karakterét az egyik filmtervben, amely 15 évvel a 2019-es Skywalker kora című film eseményei után játszódik.

775453046
Fotó: AFP

 

Kathleen Kennedy, a Lucasfilm elnöke az éves Star Wars Celebration rajongói találkozón jelentette be az új projekteket Londonban, ahol a színésznő is a színpadra lépett, hogy megerősítse visszatérését a kasszasiker franchise-hoz. 

A Reuters emlékeztet, hogy a Disney 2012-ben megvásárolta a Star Wars kiadó Lucasfilmet 4 milliárd dollárért, és 2015 és 2019 között három filmet, valamint számos tévésorozatot adott ki a Disney+ streaming szolgáltatáson keresztül. A Skywalker-sagát záró kilencedik film, a Skywalker kora 2019-ben olyan rossz rajongói és kritikusi visszajelzéseket kapott, hogy a Walt Disney-nek komolyan el kellett gondolkodnia azon, hogy átszervezze a terveit Star Warsszal kapcsolatban

A Disney 2015-ben indította el saját Star Wars-filmjeit, az antológiában hetediknek számító, de első Disney-féle Star Wars-film, Az ébredő erő még jó értékeléseket kapott, és összességében 2 milliárd dollárt meghaladó bevételt ért el. A Skywalker kora alcímre keresztelt kilencedik viszont alig tudta elérni az 1 milliárd dolláros bevételt. Ezt a produkciót követően a stúdió kijelentette, hogy a jövőben eltávolodnak a Skywalker-történetektől és a Star Wars világának más sztorijainak az elmesélésén dolgoznak majd.