A Papp László Sportarénában április 29-én, délután tizenegyezer magyar fiatal találkozhat Ferenc pápával. Ez alkalommal is a Forráspont Band és a 4 Akkord Show Kórus lép fel a szentatya előtt, elhangzik a találkozó és a pápalátogatás hivatalos dala a Szent Ignác életét feldolgozó musicalből.

Az ebben éneklők, Dolhai Attila, Nagy Bogi, Dánielfy Gergő, Szőcs Reni és Szandi örömmel vállalták a felkérést, hogy elénekeljék a dalt a fiatalokkal. És énekelni fog Rúzsa Magdi is

– mondta el Fábry Kornél, az Országos Lelkipásztori Intézet igazgatója a Magyar Kurírnak adott interjújában

RÚZSA Magdi
Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Török Csaba esztergomi plébániai kormányzó, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) televíziós referense korábban közölte, hogy az ukrajnai béke szorgalmazása lesz az egyik központi témája Ferenc pápa magyarországi beszédeinek. 

Ferenc pápa tavaly április 21-én fogadta magánkihallgatáson Orbán Viktor miniszterelnököt a Vatikánban. Az országgyűlési választást követően a vatikáni látogatás volt a magyar kormányfő első hivatalos útja. A miniszterelnök a találkozón hivatalosan is 

meghívta Ferenc pápát egy magyarországi látogatásra. A pápa legutóbb 2021. szeptemberben járt Budapesten, az 52. Eucharisztikus Kongresszus zárómiséjén tartott beszédet.  

Az eucharisztikus kongresszuson tartott pápai szentmise előtt Tóth Gabi lépett fel a Hősök Terén.

Tíz éve a vatikáni trónon: ilyen volt Ferenc pápa eddigi regnálása

Március 13-án volt tíz éve, hogy megválasztották pápának Jorge Mario Bergoglio püspököt, akit néhány nappal később, 2013. március 19-én iktattak be a hivatalába. Ezzel ő lett 1300 év óta az első nem európai pápa. A Ferenc nevet választotta magának, és az egyház vezetését egy olyan időszakban vette át, amikor jó néhány botrány rengette meg a Vatikánt. Ferenc pápa 2023. április 28-án hivatalos látogatást tesz Magyarországon.