Jeff Bezost először fényképezték le az új szuperjachtján. A milliárdos Amazon-alapítót félmeztelenül kapták le, amint barátnőjével, Lauren Sanchezzel az 500 millió dolláros jachton napozott hétfőn Spanyolország partjainál – írja a Page Six

Los Angeles Premiere Of Amazon Prime Video's 'The Lord Of The Rings: The Rings Of Power' Season 1
American entrepreneur and founder, executive chairman and former president and CEO of Amazon Jeff Bezos arrives at the Los Angeles Premiere Of Amazon Prime Video's 'The Lord Of The Rings: The Rings Of Power' Season 1 held at The Culver Studios on August 15, 2022 in Culver City, Los Angeles, California, United States. (Photo by Xavier Collin/Image Press Agency/NurPhoto) (Photo by Image Press Agency / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Fotó: AFP

A több mint 127 méter hosszú, Koru nevű hajó a világ legnagyobb vitorlás jachtja. Felépítése nagy vitákat kavart, amikor a hollandiai rotterdami történelmi híd középső szerkezetét majdnem le kellett bontani miatta, mert az árbócai túl magasak voltak, hogy átférjenek a híd alatt. A százéves Koningshaven hidat 2017-ben újították fel, és a város megfogadta, hogy ezután hasonló precedens nem fordulhat többet elő. 

A helyiek felháborodtak, és azzal fenyegetőztek, hogy kárt tesznek a jachtban, ha szétszerelik a hidat. A Koru holland hajógyártója, az Oceanco erre visszavonta kérését, és csendben elvontatták egy másik hajógyárba. Az árbócait később szerelték fel, hogy elkerüljék a kellemetlenséget. 

Korábban arról lehetett olvasni, hogy a szuperjacht nyárra készülhet el, a Koru viszont már áprilisban elhagyta a hollandiai hajógyárat, és lehorgonyzott Spanyolország partjainál, Mallorca közelében, ahol teszteknek vetették alá. 

A korábban Y721 néven ismert hajó most Koru néven van bejegyezve, és Kajmán-szigeteki zászló alatt közlekedik. A Boat International szerint ez a legnagyobb vitorlás jacht a tengeren, és az egyik legnagyobb, amelyet a hollandiai Alblasserdamban működő Oceanco épített.