Az Amazon-alapító Jeff Bezos új, 500 millió dolláros szuperjachtja nyárra készülhet el – értesült a Bloomberg. A 417 láb (127 méter) hosszú Koru a múlt héten hagyta el a hollandiai hajógyárat, és szerdán horgonyzott le Spanyolország partjainál, Mallorca közelében, ahol teszteknek vetik alá.  

KANSAS CITY, MO - SEPTEMBER 15: Jeff Bezos looks on from the sidlines before kickoff between  the Kansas City Chiefs and Los Angeles Chargers at GEHA Field at Arrowhead Stadium on September 15, 2022 in Kansas City, Missouri.
Fotó:  Cooper Neill / Getty Images

A Koru még visszatérhet a hajógyárba az utolsó simítások elvégzésére, mielőtt leszállítják.

A háromárbócos szuperjacht a becslések szerint több mint 500 millió dollárjába került az Amazon.com Inc. alapítójának. Az 59 éves Bezos a világ harmadik leggazdagabb embere 126,2 milliárd dolláros vagyonával a Bloomberg Billionaires Index szerint.

A korábban Y721 néven ismert hajó most Koru néven van bejegyezve, és Kajmán-szigeteki zászló alatt közlekedik. A Boat International szerint ez a legnagyobb vitorlás jacht a tengeren, és az egyik legnagyobb, amelyet a hollandiai Alblasserdamban működő Oceanco épített. 

A szuperjacht mérete számos fejfájást okozott Bezosnak és az építőinek. Az árbocok magassága eredetileg arra kényszerítette volna Rotterdam városát, hogy lebontsanak egy történelmi acélhidat, a De Hefet, hogy a hajó ki tudjon jutni az óceánra. A városi tisztviselők eredetileg beleegyeztek, hogy ideiglenesen szétszedjék a híd középső részét, de az Oceanco a közfelháborodás közepette visszavonta a kérést, és végül árbocok nélkül vontatta ki a hajót a tengerre.