„Zavarral, gyásszal, haraggal, várakozásokkal, szeretettel, izgalommal telve és túltervelve. A BWT Hindukus Expedíció célja felé, a pakisztáni–afgán határvidékre, ahol a madár se jár, ahol az igazi, Nagybetűs Kalandok várnak, ahol 25 évvel ezelőtt beleszerettem az expedíciós hegymászásba” – fogalmazott Klein Dávid a közösségi oldalán. 

Klein David
Fotó: Facebook/Klein Dávid

Mint ismert, a múlt héten a Föld legmagasabb pontját oxigénpalack nélkül megmászni induló Suhajda Szilárd nem élte túl a hegymászást. A világ legjobb serpái indultak a magyar hegymászó megkeresésére, de sajnos nem találták meg, így be kellett fejezni a keresést – ezt a Világgazdaság munkatársának is megerősítette a menőcsapat egyik tagja. A tragédiát követően a magyar hegymászótól az őt követő rengeteg magyar sportrajongó mellett az egész hegymászóvilág búcsúzik. Hétfőn megszólalt Suhajda jó barátja és mászótársa, Klein Dávid is

Klein Dávid és Kerekes Bence május 29-én indult útnak Ferihegyről, május 30-án érték el Iszlámábádot és 31-én érkeztek meg Csitrál megyébe, az afgán határ közelébe. Az útról ezt írta: 

„Nem érzem, hogy félnék az ismeretlentől: az ismeretlen hegytől, amin 20 éve nem járt expedíció, az ismeretlen társtól. 

Azt érzem, hogy érzékeny állapotban szaladok a hegy felé, mint a fiatal szerelmes, és menekülök a hegy felé, mint egy szökevény. Minden történést, ízt, színt, pillanatot felfokozottan élek át. Odabent. Idekint hordókat pakolok, beszélgetek, csobogok tova az expedíció hömpölygő folyamat-folyóján.” 

Hozzátette, folyton arra gondol, aki már nem érző és nem eleven – egyértelműen Suhajda Szilárdra célozva. A két hegymászó naplóját Klein Dávid és a Kerekes Bence Facebook-oldalán lehet követni.