Ahogy azt korábban megírtuk, szerdán reggel légzési nehézségekkel szállították kórházba Gálvölgyi Jánost. A színművész súlyos állapotban van, a délután folyamán át kellett szállítani egy másik kórházba, ahol intenzív osztályra került.

GÁLVÖLGYI János Budapest, 2019. április 9.Gálvölgyi János Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, humorista otthonában.MTVA/Gyűjtemény: Keleti Éva Budapest, 2019. április 9.
Gálvölgyi János Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, humorista otthonában.
MTVA/Gyűjtemény: Keleti Éva
Gálvölgyi Jánost intenzív osztályon kezelik.
Fotó: Keleti Éva / MTI

Korábbi munkaadója, az RTL szerda este arról számolt be, hogy 74 éves, szinkronszínészként és parodistaként is ismert Gálvölgyi jelenleg a Semmelweis Egyetem Üllői úti klinikáján van, és lélegeztetőgépre került, és folyamatosan vizsgálják az állapotát.

Gálvölgyi János szerda este is fellépett volna, a Pintér Béla Társulat darabjában játszott volna, de az előadást a művész rosszulléte miatt elmaradt.

A család beszámolója szerint a segítség lassan érkezett meg a színészhez. Az Országos Mentőszolgálat azt közölte az RTL-lel, hogy vizsgálják a mentésirányítók szakmai döntését, amely alapján nem indítottak azonnal mentőt Gálvölgyi Jánosért. Hozzáétették, hogy a bejelentőtől kapott információk alapján a mentésirányító nem a legsürgősebb, hanem az az alatti kategóriába sorolta az esetet.