Az elmúlt években számos alkalommal adott interjút Szijjártó Péter a CNN egyik legismertebb riporterének, a brit származású Richard Questnek. A több évtizede a hírcsatornánál dolgozó tévésnek legutóbb februárban adott interjút a külgazdasági és külügyminiszter. 

Az interjú után a miniszter felrakott egy olyan videót, amelyben az látható, hogy Richard Quest műsorvezetőnek élcelődve azt mondja, hogy 

válasszon egy időpontot, hogy mikor látogatja meg Magyarországot – amire egyébként korábban már ígéretet tett –, vagy különben soha többet nem jön be a műsorába.  

Richard Quest, anchor with CNN International, speaks before moderating a debate during the International Monetary Fund (IMF) and World Bank Group Annual Meetings in Washington, D.C., U.S., on Thursday, Oct. 12, 2017. Near-term risks to world financial stability have declined since April amid improving macroeconomic conditions and the subsiding risk of emerging-market turmoil, the IMF said in its latest Global Financial Stability Report released yesterday.
Fotó: Andrew Harrer / Bloomberg / Getty Images

Erre a műsorvezető elővette a mobilját, és időpontokat kezdett el mutatni Szijjártónak:

Budapest május 1-jén vagy közvetlenül a koronázás után

– mondta. 

Nos úgy látszik, betartotta a szavát, mert a napokban megosztottak egy képet, amelyet Budapesten készítettek róla. Richard Quest, a CNN Quest’s World of Wonder című turisztikai műsorában mutatja be a magyar fővárost, és ennek apropóján látogatott el a Terror Háza Múzeumba. 

A múzeum vendégkönyvébe ezt írta:  

Ez a múzeum több okból is figyelemre méltó: emléket állít azoknak, akik szenvedtek. Emlékeztet arra, hogy mi minden megtörténhet; bátor felhívás arra, hogy mindannyiunknak azon kell dolgoznia, hogy ez soha többé ne fordulhasson elő.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy hány napot tervezett Magyarországon tölteni.