Mérföldkő lehet a Barbie-film 2023-ban a Mattel amerikai játékgyártó számára. A filmtől akkora sikert vár a társaság, hogy már most megrendeltek több más filmet a különböző játékaikra alapozva. A Mattel összesen 14 készülő projektet jelentett be, ezek között van Barney a dinoszaurusz, illetve a Hot Wheels.

Barbie The Movie Dolls UnveiledJune 1, 2023, El Segundo, California, United States: Toymaker Mattel have unveiled a new line inspired by the highly anticipated film, Barbie. .Created in partnership with Warner Bros. Pictures, the upcoming movie debuts in on 21 July 2023..The line of Barbie the Movie dolls features looks fans will see in the movie, reflecting the signature styles of Barbie, Ken, and new characters as they traverse through Barbie Land and beyond. The collection emulates the Barbiecore and Ken-ergy felt in the feature film, from their first-look outfits to the matching sets worn in the movie. Best of all – the collection features several recognizable and must-have accessories, including a mini replica of Barbie’s three-story DreamHouse from MEGA and a stunning pink RC Corvette from Hot Wheels..“Barbie the movie is a monumental moment for the brand, and we cannot wait for fans to experience Barbie like never before on the big screen,” said Lisa McKnight, Executive Vice President and Global Head of Barbie & Dolls, Mattel. “The new line of Barbie the movie Mattel toys perfectly captures the fun and joy of Barbie that is at the heart of the film. This collection allows fans of all ages to celebrate their favorite characters and scenes from the movie. What an incredible way to kick off the summer of Barbie!”.The Barbie The Movie doll line includes: Barbie The Movie Doll Pink Gingham Dress: Models a vintage-inspired pink and white gingham dress, complete with daisy chain necklace and pastel pink heart-adorned pumps. Barbie The Movie Ken Doll Pastel Stripe Matching Set: Wears a beachy, pink and mint green striped matching set with surfboard in tow. Barbie The Movie Doll Plaid Matching Set: Touts an impeccably coordinated three-piece matching pastel plaid set with puffy skirt, cropped jacket, and matching blouse. Barbie The Movie Ken Doll Denim Matching Set: Clad in an all-Demin look with an open vest and matching light  (Credit Image: © Cover Images v
Fotó: Northfoto

Az első Barbie baba 64 évvel ezelőtt, 1959-ben került a játékboltok polcaira. A játék hatalmas siker lett világszerte, mai napig több száz millió dollárt termel a Barbie franchise minden évben. 

A rekord év 2020 volt, amikor a Barbie babák 1,35 milliárd dolláros eladást generáltak a Mattel számára. 

Ebből az látszik, hogy a 64 éves Barbie iránt még mindig hatalmas az érdeklődés.

A játékbabára épülő filmnél a Mattel nem spórolt semmin – írta meg a Sartefacts.com. A főszerepekre olyan sztárokat sikerült megszerezniük, mint Margot Robbie, Ryan Gosling, illetve a protagonista Will Ferrell. A filmet emellett a 2019-es Kisasszonyok rendezője, Greta Gerwig jegyzi.

Barbie francia botrányt kavar: igen pikáns célzást tartalmaz a plakát – hatalmas baki vagy gerillamarketing?

Kiborította Franciaországot Greta Gerwig filmjének a plakátja. A Barbie promóciós poszterein két ártalmatlan mondat szerepel, aminek a francia szlengben van egy másik, meglehetősen obszcén jelentése is. Ha egy francia nem tudná, hogy miről is szól a Margot Robbie és Ryan Gosling főszereplésével készülő alkotás, azt is gondolhatná a plakát alapján, hogy egy pornófilmről van szó.

Már azt is tudni lehet, hogy a készülő Hot Wheels film producere J.J. Abrams lesz, akinek a nevéhez olyan filmek fűződni, mint a Star Wars, a Star Trek, vagy a Mission: Impossible.

A 2023-as Barbie ezek alapján nemcsak egy film lesz, hanem a Mattel belépője a szórakoztató óriássá váláshoz. A mozi már most sikerre van ítélve. Ennek egyik oka a briliáns szereplőgárda, másrészt pedig a marketingesek is kiváló munkát végeznek. Számos kisebb-nagyobb botrány beleszőnek a film reklámozásába, annak érdekében, hogy még többen beszéljenek a július 21-én (Magyarországon július 20-án) debütáló alkotásról.

A film történetéről egyelőre csak nagyon keveset tudni, mivel a marketinges csapat igyekszik ezt minél nagyobb titokban tartani. A Warner Bros. a film leírását is szűkre szabta, mindössze annyit tudni a cselekményről, hogy Barbie-t (Margot Robbie) kirúgják Barbie-földről, amiért nem volt elég tökéletes, így Kennel (Ryan Gosling) átkerülnek a való világba, ahol meg kell találniuk a lelki békéjüket.

Ennél többet nem árul el a stúdió a készülő filmről, a rajongók azonban számos teóriát felállítottak már. Vannak, akik a WandaVision című sorozathoz hasonló történetet várnak, miközben mások egészen a kultikus The Truman Show újragondolását várják a Barbie-tól.

La première bande-annonce complète officielle du prochain film Barbie avec Margot Robbie et Ryan GoslingLa première bande-annonce complète officielle du prochain film Barbie avec Margot Robbie et Ryan Gosling. © Warner Bros/JLPPA/Bestimage The official full first trailer for the upcoming live action Barbie film starring Margot Robbie and Ryan Gosling. BARBIE FILM 2023
Fotó: Northfoto

Érdékesség, hogy 

még maguk a színészek is azt nyilatkozták, hogy nem igazán értik, hogy miről is szól a film. 

A filmben Gloria karakterét megformáló America Ferrera egy interjúban elmondta, hogy a stáb szándékosan úgy forgatta a filmet, hogy az egyes szereplők csak a saját jeleneteiket ismerjék, így viszont egészben egyiküknek sem állt össze, hogy miről szól a Barbie. Issa Rae ehhez hozzátette, hogy Greta Gerwig megpróbálta elmagyarázni neki a sztori lényegét, de nem igazán értette, hogy miről van szó. Ennek célja, hogy a színészek ne szivárogtathassanak infókat a premier előtt.