Nemzetközi szaktekintélyek, világhírű politikusok, neves professzorok – Megvannak az MCC Feszt idei sztárfellépői! – írta bejegyzésében Orbán Balázs, a kormányfő politikai igazgatója. A posztból kiderül, hogy a fesztiválon többek között felszólal majd Michael Knowles, az Egyesült Államok egyik vezető politikai kommentátora vagy Vincent Harinam, az adattudomány forradalmasítója. 

A politikus azt is elárulta, hogy az MCC Feszt 

egyik kiemelt sztárelőadója Sebastian Kurz korábbi osztrák kancellár lesz! Megválasztásakor ő volt a világ legfiatalabb kormányfője, illetve az osztrák történelem legfiatalabb kancellára.

Sebastian Kurz
Fotó: APA-PictureDesk / AFP

Kurz 2021 októberben mondott le a kancellárságról, de a képviselői mandátumát, valamint pártelnöki megbízatását akkor még megtartotta. Mentelmi jogától még november közepén megfosztotta a bécsi parlament. Ezt a döntést ő maga és pártja is támogatta, mondván: így lehet a leggyorsabban tisztázni az őt és politikai közösségét ért vádakat.

Sebastian Kurzot hűtlen kezeléssel, megvesztegetéssel, kenőpénz elfogadásával, valamint manipulált közvélemény-kutatási adatok közpénzen való nyilvánosságra hozatalával vádolták meg.

A gyanú szerint a szóban forgó hirdetések és médiakooperációs megegyezések értéke 1,3 millió euró (csaknem 470 millió forint) volt. 

Kurz 2022-ben kezdte az új munkáját egy globális vállalatnál a Szilícium-völgyben. Sebastian Kurznak az új munkája miatt San Francisco, Bécs, Németország és Svájc között kell utaznia, és körülbelül 500 ezer eurós (körülbelül 185 millió forint) fizetést kap évente. 

Az MCC Feszt három napon át kínál közéleti, interaktív és zenei programokat Esztergom belvárosában, a fesztivált idén július 27–29. között tartják.  A Fox Newstól nemrég elküldött Tucker Carlson is tartott előadást 2021-ben a Mathias Corvinus Collegium rendezvényén, emellett stábjával dokumentumfilmet forgatott hazánkról.

Új kézben a magyar könyvlánc, megvette a Librit az MCC

A Mathias Corvinus Collegium Alapítvány leányvállalata megvásárolta a Libri csoport részvényeinek 67,48 százalékát, így az eddig közvetett kisebbségi tulajdonos MCC a cég 98,41 százalékát birtokolja.