A Mathias Corvinus Collegium Alapítvány leányvállalata az SQ Invest Kft.-től megvásárolta a Libri Csoport részvényeinek 67,48 százalékát, így az eddig közvetett kisebbségi tulajdonos MCC a cég 98,41 százalékát birtokolja – derül ki az alapítvány közleményéből, amely arra is felhívja a figyelmet, hogy a Libri vezetése változatlan marad, miközben a korábbi többségi tulajdonos igazgatósági tagként folytatja a tevékenységét.

Budapest, 2022. október 12.
Az Állami Könyvterjesztő Vállalat jogutódjaként 1991-ben létrehozott Libri Könyvkereskedelmi Kft. üzlete esti kivilágításban az egykor 1984-ben létesült és azóta megszünt Skála Metro nagyáruház épületének földszintjén, a Nyugati téren.
MTVA/Bizományosi: Róka László 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzője/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Fotó: Róka László / MTI

A tájékoztatás felidézi, hogy az MCC 2021 áprilisában szerzett tulajdonrészt a Libri Csoportban, amióta a cégcsoport üzletileg és pénzügyileg is egyre sikeresebb lett. Az MCC részesedésének növekedésével nem változik, hogy 

az alapítvány továbbra is stratégiai-pénzügyi befektetőként kíván hozzájárulni a vállalat sikeréhez, ám a szakmai irányítás a könyvpiacon évtizedes tapasztalatokkal büszkélkedő menedzsment kezében marad. 

Hozzájuk csatlakozik igazgatósági tagként Balogh Ákos, a korábbi többségi részvényes, az SQ Invest birtokosa.

A szerződéskötést elismert tanácsadók bevonásával zajló tárgyalássorozat előzte meg. A tranzakció zárása a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyásához kötött, az erre irányuló folyamat már kezdetét vette.