A mentőknek kellett elszállítaniuk szombaton a 90 éves Quincy Jonest a Los Angeles-i otthonából a sürgősségire, miután étkezés után a zenész rosszul lett – mondta el a TMZ-nek a Grammy-díjas lemezproducer képviselője.

Nem sokkal a kórházi megfigyelés után kiengedték a zenészt a kórházból, miután az orvosok megállapították, hogy jól van. A zeneszerző nem veszítette el az eszméletét, és jó hangulatban volt, mikor elhagyta a kórházat – mondta el Jones képviselője a TMZ-nek

2018 Carousel of Hope Ball
Fotó: Full Picture Agency / AFP

Quincy Jones a zeneipar egyik legelismertebb és legbefolyásosabb alakja, Miles Davistől, Duke Ellingtontól Ray Charlesig és Michael Jacksonig jó néhány előadóval dolgozott együtt.

A zenész 2022 januárjában kiadott egy 10 kötetes albumot Milestones of a Legend címmel, amely közel a 200 legnagyobb jazzfelvételét tartalmazza az 50-es évekből és a 60-as évek elejéről – ez egy kis minta az illusztris, több évtizedes pályafutásából. Jones befolyása nem korlátozódik a zeneiparra. Több filmes és tévés projektben dolgozott producerként, a többi között a Kaliforniába jöttem című sorozatban – amelynek a remake-jében is közreműködött –, illetve a  Bíborszín című filmben.