Robbanás volt egy kijevi bíróságon – közölte szerdán az ukrán rendőrség. A tájékoztatás szerint a Sevcsenkivszkij kerületi törvényszéken történtek miatt mozgósították a különleges erőket, az eset kivizsgálására pedig tűzszerészek és nyomozó egységek vonultak ki keresőkutyákkal. A bírósági épületet a rendőrség körülzárta, a helyszínre öt mentőautó és a tűzoltóság egységei is kiérkeztek.

Fotó: AFP

Rendkívüli esemény volt a kijevi Sevcsenkivszkij kerületi bíróságon. A rendőrség robbanásról kapott bejelentést

– közölte Ihor Klimenko belügyminiszter, hozzátéve, hogy a részleteket még tisztázzák.

A Sztarana ukrán hírportál beszámolója szerint egy 2015-ös terrorcselekmény miatt bíróság elé állított gyanúsított szökési kísérletéről lehetett szó. A hírportál úgy tudja, 

az Ihor Humenjuk nevű férfi elragadta az egyik őr fegyverét, és túszul ejtett két biztonságit, akikkel az épület egyik WC-jébe zárkózott, majd felrobbantott egy robbanószerkezetet. 

A Sztarana nem sokkal korábban három felrobbantott gránátról számolt be. Egyelőre nem tudni, hogy a férfi hogyan juthatott robbanószerhez.

A Sztarana szerint Ihor Humenjuk egy ukrán nacionalista szervezet tagja, aki 2015 augusztusában az ukrán parlament épületénél történt rendbontások idején gránátot dobott a nemzeti gárda tagjaira.